Fietsvaardigheidstraining elektrische fiets

DALFSEN – Fietsvaardigheid (vooral) gericht op een elektrische fiets: Onderzoek toont aan dat er veel ongelukken gebeuren met fietsers op een elektrische fiets. Hoe kunnen valpartijen met kleine en grote gevolgen voorkomen worden? Veilig Verkeer Nederland afdeling Dalfsen organiseert op dinsdag 24 april 2018 een fietsvaardigheidstraining met de eigen elektrische fiets voor senioren vanaf 60 jaar.

 

De training bestaat uit een uur theorie over: hoe ga je om met zo’n fiets, de verkeersregels, de eventuele gevaren, e.d. Daarna worden er enkele oefeningen gedaan op een afgesloten parcours. Ook als u nog geen elektrische fiets heeft, maar overweegt er een aan te schaffen dan kan deze instructiebijeenkomst voor u van belang zijn. De aanvangstijd(en) en locatie(s) zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen en zullen tijdig aan de deelnemers bekend worden gemaakt. Bij voldoende animo zal er op locaties in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen een training worden georganiseerd.

Deelname is gratis. I.v.m. de organisatie is aanmelding vooraf noodzakelijk bij Johan Holsappel: bij voorkeur per e-mail johan.holsappel@hotmail.nl met vermelding van naam, adres, tel. en e-mailadres of tel. 0629000815. Vermeld a.u.b. in welke plaats u wilt deelnemen. Na aanmelding ontvangt u meer informatie.

Artikel delen: