Yara ten Holte gaat de volgende stap in haar opleiding zetten - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Yara ten Holte gaat de volgende stap in haar opleiding zetten

DALFSEN – Yara ten Holte, keepster van Morrenhof-Jansen Dalfsen, vertrekt aan het eind van dit seizoen naar de Duitse Bundesliga club BVB Dortmund. Ten Holte speelt sinds 2014 voor Morrenhof-Jansen Dalfsen en won in die periode 2 maal het Landskampioenschap, 3 maal de Nationale Beker en 2 maal de Supercup.

Zij was vorig seizoen keepster van het jaar in de Nederlandse Eredivisie.
Ook dit seizoen speelt zij met haar ploeg mee voor de prijzen. Morrenhof-Jansen Dalfsen strijdt nog om het Landskampioenschap en de Beker.

BVB Dortmund is de huidige nummer 6 van de Bundesliga. Bij deze club staat de topkeepster Clara Woltering onder de lat. Volgend seizoen zal ook de Nederlandse keepster Rinka Duijndam aansluiten bij deze club. Twee topkeepsters die Yara zeker verder zullen helpen in haar tot nu toe stormachtig verlopen ontwikkeling.

Adri van Leeuwen, bestuurslid van de Stichting Tophandbal Dalfsen, over het vertrek van Yara ten Holte: ’Yara is in 2014 bij ons gekomen als 15-jarige junior keepster. Eigenlijk was de situatie vergelijkbaar met die van nu. Yara moest zich gaan ontwikkelen achter meer ervaren keepsters zoals Annick Lipman en Kristy Zimmerman. Nu zal ze hetzelfde gaan doen bij een Duitse topclub met twee keepsters die al het nodige hebben meegemaakt. Ik ben er van overtuigd dat Yara in Dortmund net als in Dalfsen zal uitgroeien tot één van de publiekslievelingen. Ze is bijzonder gedreven en zeer getalenteerd. Wij zijn er trots op dat wij Yara hebben kunnen helpen deze nieuwe stap te gaan zetten en wensen haar veel succes bij haar nieuwe club!’

Artikel delen:
Foto 1