Het DNA van Hoonhorst komt langzaam in beeld - Foto: Wim
Foto: Wim

 Het DNA van Hoonhorst komt langzaam in beeld

HOONHORST –  NIEUWLEUSEN – Het begint op zaterdag 7 april met het onderdeel “verbindingen”, dan wordt er een Solextoertocht gehouden vanaf de Palthehof in Nieuwleusen die ook Hoonhorst aan. Met een Solex toertocht langs de verschillende dorpskernen van de gemeente Dalfsen opent museum Palthehof op 7 april 2018.

Dit gebeurt op een ludieke wijze, het museumseizoen met de dubbeltentoonstelling “Vaart en Vecht; verbinding, verkeer, vooruitgang” en “De Palthehof zegt het met bloemen”. Er zullen naar schatting 60 solexrijders aan de tocht meedoen.

 

Om 10 uur verricht wethouder Jan Uitslag bij het museum de opening van deze eerste DNA van Dalfsen- tentoonstelling en geeft het startsein voor de Solextoertocht onder leiding van leden van de Solexvereniging ’t Olde Ploffie.   De toer vaan via Oudleusen naar Lemelerveld en na Hoonhorst doet die de kern van Dalfsen aan.

De solextocht komt in Hoonhorst tussen half 2 en 2 uur en stopt even bij het Anjerpunt in Hoonhorst.

 

Hier heeft de historische werkgroep Hoonhorst een kleine expositie ingericht over de belangrijkste historische verbindingswegen, zoals de oude Vechtsteeg, de koningsweg, Twentseweg en de Papenallee.  Allemaal wegen die van groot belang waren in de geschiedenis van Hoonhorst, dus ons DNA.

 

 

Er is een doorlopende fotoreportage over deze wegen.

Kom zaterdag 7 april  direct na de middag naar het Anjerpunt en maak kennis met deze DNA informatie voor Hoonhorst.

 

WvdV

Foto's 2
 Het DNA van Hoonhorst komt langzaam in beeld - Foto: Wim
Foto: Wim
Artikel delen: