44e Zwem4daagse “De Broene ‘Eugte” - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

44e Zwem4daagse “De Broene ‘Eugte”

STAPHORST – Dit jaar wordt de Zwem4daagse voor de 44e keer in zwembad “De Broene ‘Eugte” te Staphorst georganiseerd. Je kunt banen zwemmen op dinsdag van 13.15 uur tot 21.00 uur, op woensdag t/m vrijdag van 7.15 tot 8.15 uur en van 13.15 tot 21.00 uur (vrijdagavond stopt de Zwem4daagse om 19.00 uur i.v.m. Dodenherdenking) en op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

 

Het banen zwemmen is in het grote binnenbad. Na het banen zwemmen kun je vrij zwemmen en spelen in het instructiebad met glijbaan en op het buitenterrein. De avonduren zijn over het algemeen wat rustiger. Tijdens de ochtenduren zijn er geen activiteiten en is het enkel baantjes zwemmen.

2000 meter zwemmen Bij de Zwem4daagse moet je een afstand van 500 meter per dag zwemmen. Dit mag in een zwemslag naar keuze en in je eigen tempo. Je mag natuurlijk af en toe rusten, maar het bad niet verlaten. Heb je in vier dagen tijd 2000 meter gezwommen dan ontvang je een fraaie herinneringsmedaille. Zaterdag moet je verplicht zwemmen, omdat dan de medaille-uitreiking zal plaatsvinden. De medaille dient voor 15.45 uur opgehaald te worden zodat iedereen op tijd bij de afsluiting kan zijn.

Thema ‘onderwaterwereld’ met spelletjes en leuke activiteiten Dit jaar is het thema onderwaterwereld. Gedurende de hele week worden er diverse spelletjes en activiteiten georganiseerd aan de hand van het thema. Zoals gebruikelijk is ook het WNF weer aanwezig met een stand en activiteiten. Na het verplichte banen zwemmen mag er (behalve ’s ochtends) gespeeld worden in het instructiebad of op het buitenterrein. In de snackkeet zijn diverse warme en koude lekkernijen te koop. Zaterdagmiddag wordt deze week om 16.15 uur afgesloten en natuurlijk wordt dan ook de traditionele verloting georganiseerd, waarbij je deelnemerskaart je lot is. Voor meer informatie:
website: www.reddingsbrigadestaphorst.nl

Foto 1
Artikel delen: