D’Ommerdieck speelt eerste veldwedstrijd

NIEUWLEUSEN _ De veldcompetitie begon voor de korfballers van d’Ommerdieck met een uit wedstrijd . In Sibculo werd er gespeeld tegen KIOS’45 2. In de aanval stond Astrid Aalbers, Esther van Dijken, Stefan van Veldhuizen en Jasper Batterink. In de verdediging Nienke Rijkeboer, Gerja Eijkenaar, Martin Alteveer en Jasper Ekkelenkamp.

Robert Batterink ontbrak door vakantie.

D’Ommerdieck begon goed. Al snel was het 0-1 door Gerja Eijkenaar, maar het antwoord van KIOS kwam direct 1-1. KIOS kwam voor, maar Jasper Batterink maakte de gelijkmaker 2-2.

Gerja Eijkenaar schoot raak uit een vrije bal 2-3. De teams waren aan elkaar gewaagd en het spel ging gelijk op. KIOS schoot de gelijkmaker erin 3-3.

Er was 20 minuten gespeeld toen er een botsing ontstond onder de paal. Martin Alteveer moest geblesseerd het veld verlaten. Er was geen reserve en het drietal Nienke Rijkeboer, Gerja Eijkenaar

en Jasper Ekkelenkamp moesten met z,n drieën verder spelen.

D’Ommerdieck kwam voor door een strafworp verzilverd door Jasper Batterink. Na 4-4 en 5-4 voor KIOS kwam d’Ommerdieck goed terug. Het werd 5-7. De ruststand was 6-7.

Coach Agnes Compagner gaf in de rust aanwijzingen hoe het drietal het beste kon spelen.

De raadgevingen werden opgevolgd , er werd goed op elkaar gelet en op de juiste momenten geschoten. Gerja Eijkenaar maakte 6-8. KIOS kwam weer langszij 8-8. Maar weer wist Gerja Eijkenaar raak te schieten 8-9. Helaas wist het andere vak niet te scoren en kwam KIOS terug tot 9-9 en 11-9.

Weer schoot Gerja Eijkenaar raak 11-10. Er waren nog wel een paar kansen voor d’Ommerdieck, maar die waren niet zuiver. KIOS speelde de wedstrijd uit en won met 16-10. Een groot compliment voor het moe gestreden drietal.

Doelpuntenmakers : Gerja Eijkenaar 6x, Jasper Batterink 2x, Stefan van Veldhuizen en Esther van Dijken

Zaterdag 7 april is de korfbalfinale in het Ziggo dome in Amsterdam. Dan is er geen wedstrijdprogramma. Op 14 april speelt d’ Ommerdieck thuis tegen Juventa 3 uit Hardenberg om 15.00 uur.