Zaterdag 7 april : mobiliteit op het Kerkplein

DALFSEN – Zaterdag 7 april is de eerste tentoonstellingsdag in het kader van het DNA van Dalfsen. Voor de kern Dalfsen is er iets heel bijzonders: op het plein voor de Grote Kerk is heel veel te zien dat met mobiliteit en Dalfsen te maken heeft.
En de solextocht komt langs!

Om het onderwerp Mobiliteit en Dalfsen aanschouwelijk te maken heeft Loek Verhoeven heel veel materiaal bijeengebracht. Zo zijn er oude vervoersmiddelen als een legerjeep, oldtimer, fiets, motor en een halve boot te bewonderen. Zelfs de oude brandweerspuit wordt van stal gehaald. Veel werd in beweging gebracht met wielen en raderen, die zijn er dan ook. Er is de nodige informatie over mensen en wegen. De Hessenwegen met hun hannekemaaiers, de zandwegen met hun karretjes, de verharding van de zandwegen door stratenmakers, de boeren met hun paarden en wagens. De kerkklok om de mensen in beweging te krijgen. Uiteraard is de Vecht als de belangrijkste vaarweg uit de historie van Dalfsen volop aanwezig.
Dit alles gebeurt op de dag waarop in alle kernen van de gemeente wat te doen is op het onderwerp mobiliteit. In Nieuwleusen de aftrap bij de Palthehof, in Hoonhorst bij het Anjerpunt, in Lemelerveld bij het zwembad en in Oudleusen bij de Wiekelaar. Een solextoertocht gaat alle kernen langs en brengt op deze manier de dag extra onder de aandacht. Het wordt mooi weer dus echt een dag om er in de hele gemeente op uit te gaan!! Wees en blijf mobiel!

Artikel delen: