De vrijwilliger van de maand april is: Marius Veltmaat uit  Nieuwleusen

De vrijwilliger van de maand april is: Marius Veltmaat uit Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De welzijnsmedewerkers uit Nieuwleusen van voormalig SMON hebben Marius voorgedragen vanwege zijn inzet voor de welzijnsorganisatie in Nieuwleusen. Hij kreeg het speldje uitgereikt door de directeur van Saam Welzijn, Wout Noorman.

Marius zet zich als vrijwilliger in voor Saam Welzijn (voorheen SMON Welzijn). Hij ondersteunt hen bij de financiële zaken. Door zijn achtergrond heeft hij kennis van boekhouding en financiële zaken. Daarvoor is hij actief geweest als vrijwillig coördinator voor het project ‘Lang zult u wonen’ waar hij o.a. de gratis thuisscans inplande. Helaas moest hij die werkzaamheden vanwege ziekte staken. Nadat hij weer helemaal beter was is hij zich gaan bezighouden met de financiën van de welzijnsorganisatie.

Marius is door een familielid benaderd en enthousiast geworden. “Als je eenmaal in de materie zit en betrokken raakt bij de processen, dan wordt het enthousiasme en de betrokkenheid alleen maar groter”, aldus Marius.

Op de vraag waarom hij vrijwilligerswerk doet, heeft Marius een duidelijk antwoord. “Ik vind het prettig om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan een non profit organisatie en ik besteed bovendien mijn tijd nuttig. Bovendien houd ik op deze manier mijn kennis op niveau en leer ook nog nieuwe dingen”.

Een mooi anekdote kan hij zo niet vertellen maar als we hem vragen waarom elke inwoner vrijwilligerswerk zou moeten gaan doen zegt hij: “Ik kan niet voor een ander spreken maar het geeft mij veel voldoening om mijn kennis in te zetten voor een organisatie. Je breidt je netwerk uit en hebt (weer) collega’s”.

Advies van Marius voor aspirant vrijwilligers: ga bij jezelf na welke kennis je in huis hebt en op welke manier je daarmee een steentje kunt bijdragen. Als vrijwilliger kun je uiteraard zelf bepalen hoeveel tijd je investeert.

Foto's 2
De vrijwilliger van de maand april is: Marius Veltmaat uit  Nieuwleusen
Artikel delen: