Hoe zit dat eigenlijk met…? 1001 vragen rondom een overlijden

Hoe zit dat eigenlijk met…? 1001 vragen rondom een overlijden

HEINO – Mag ik zelf kiezen wie mijn uitvaart regelt? Ook als ik elders verzekerd ben? Wat wordt er eigenlijk gedaan met balsemen? Waar kan het afscheid gehouden worden? Hoeveel gaat het kosten? Wie moeten er als eerste gebeld worden? Zomaar wat vragen die gesteld worden tijdens persoonlijke gesprekken die Ardesch Uitvaartbegeleiding voert.

Bij wie graag meer wil weten, komen we graag op bezoek om het uit te leggen en genoeg gelegenheid te geven om alle vragen te beantwoorden. Niet onbelangrijk is dat je kennis maakt met elkaar en kijkt of er een “klik” is, of je je prettig bij iemand voelt en of dit voor de nabestaanden ook het geval zal zijn. Je moet je vrij voelen om iets te kunnen vragen of zeggen.

Ook vragen als “wat mag ik zelf doen?” komen aan de orde. Er mag een heleboel. Goed om dit helder te krijgen. Bijvoorbeeld de laatste verzorging, dit mag je als nabestaande zelf doen. Als uitvaartbegeleider kunnen we hierbij ondersteunen en helpen. Dat je in de meeste gevallen je eigen voertuig mag gebruiken voor rouwvervoer is ook vaak onbekend. Een auto mag, maar ook een motor, tractor en er bestaan zelfs speciale uitvaartbakfietsen!

Ons laatste wensenboekje is bij deze gesprekken een goede leidraad. Een heel belangrijk punt daarin is: “dit wil ik niet…” Duidelijk! Bespreek het en schrijf het op!

Wilt u ook eens een aantal zaken rondom een uitvaart helder krijgen? We komen graag bij u langs, even bellen (0572-794 520) en de afspraak is zo gemaakt. Kijk op www.ardeschuitvaartbegeleiding.nl.

Artikel delen: