Dalvo dames 1 kampioen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Dalvo dames 1 kampioen

DALFSEN – Afgelopen zaterdag was het zo ver. In eigen hal speelden wij onze kampioenschapswedstrijd tegen SVM. ‘S middags kregen wij al te horen dat Kampen met 4-0 had gewonnen. Dit betekende dat wij, voor het kampioenschap, ook met 4-0 moesten winnen.

Vanaf het begin van de wedstrijd stonden wij op scherp. Wij wilden hoe dan ook vandaag in eigen huis en voor het vele thuispubliek kampioen worden. Dat het publiek ons hierbij wilde steunen was al snel duidelijk. Vanaf het begin was er het geluid van gejoel en toeters te horen. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden. Eenmaal begonnen aan de eerste set werd al snel duidelijk dat wij met ons slimme spel en sterke serve, op voorsprong konden komen. Wij gingen ervoor als team en hadden 2 doelen: winnen en feest vieren.

Voor het publiek was de wedstrijd niet heel spannend. Evenals de setstanden. De eerste set was al snel gespeeld. Aan het begin van deze set moesten wij even inkomen en liepen wij de eerste paar punten nog gelijk op met SVM. Hierna namen wij het hef in eigen handen. Deze set eindigde met een stand van 25-13.
De tweede set vloog voorbij. Alles wat goed zou moeten gaan ging goed. Karin begon al sterk met een mooie serve serie waarmee de eerste 10 punten al binnen waren. SVM maakte geen kans meer deze set. De tweede set eindigde met een stand van 25-8.
De beruchte derde set, waarin nog wel eens onnodige fouten worden gemaakt, brak aan. Dalvo begon weer sterk en bleef continue op voorsprong. Ook deze set verliep soepel en snel. Wij sleepten ook deze set binnen en weer met de eindstand van 25-13.
De vierde set brak aan. Inmiddels stonden wij met 3-0 voor. Deze set zou beslissen of wij vandaag kampioen zou worden of niet. Het begin van de vierde set was rommelig. Er werden onnodige fouten gemaakt en er leken wat communicatiefoutjes in het spel van Dalvo te zitten. Toch pakten wij het snel weer op en wilden hoe dan ook dat kampioenschap vandaag vieren. De set werd niet heel spannend meer. Het was beslist, Dalvo dames 1 werd vandaag kampioen. De vierde set werd uitgespeeld met een stand van 25-11. Het feestje kon gevierd worden, want de 4-0 was binnen. En jawel dit betekende voor ons 1 ding: WIJ ZIJN KAMPIOEN!

Het welbekende nummer ‘We are the champions’ kwam op en vanuit het publiek kwam een welverdiend applaus. De kampioenschapsshirtjes kwamen uit de tas, de champagne werd ontkurkt en glimlachen van oor tot oor verschenen bij de speelsters van Dalvo.

 

Artikel delen:
Foto 1