Workshop Spreekstokken maken - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Workshop Spreekstokken maken

Na de zeer succesvolle workshop Spreekstokken maken tijdens Hardenberg Buiten 2018, is er nu een workshop in Dalfsen tijdens de Week van de Amateurkunst (5 t/m 12 mei).

Een spreekstok, of talking stick, is een oud Indiaans gebruik. Het is een belangrijk communicatie-hulpmiddel voor in groepen, relaties, trainingen en klassen. Diegene die de spreekstok in handen houdt, is de enige die spreekt en krijgt de volle aandacht. De anderen mogen alleen luisteren en verhelderende vragen stellen. De spreker kan zeggen wat hij of zij op het hart heeft, net zolang totdat deze zich volledig begrepen voelt. Dan kan de stok naar een volgende spreker gaan. Spreekstokken helpen ons te luisteren en spreken vanuit ons hart.
Een spreekstok is een persoonlijk voorwerp. De kleuren, symbolen en versieringen erop hebben een betekenis voor de eigenaar. In deze workshop ga je jouw eigen spreekstok maken. Alles wat je nodig hebt voor een mooie spreekstok is aanwezig. Wil je graag eens een spreekstok bekijken, kom dan langs op kunstpunt 48 tijdens de Kunstroute Dalfsen op 5 en 6 mei. Op www.spreekstok.nl kun je meer lezen over spreekstokken en er een paar bekijken.
Informatie over de workshop:
Voor wie: kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen.
Aantal deelnemers: Max 12
Kosten: gratis in het kader van de Week van de Amateurkunst, incl Koffie, thee, water.
Datum en tijdstip: Hemelvaartsdag, 10 mei, aanvang 13:30 uur tot 16:00 uur
Locatie activiteit: Dalfser kunstlokaal, Julianastraat 22 Dalfsen
Graag aanmelden voor de workshop via e-mail (a.leebeek@solcon.nl) of telefonisch (06 27 000 38).

Artikel delen:
Foto's 2
Workshop Spreekstokken maken - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto