Groenste schoolplein Polhaar of Bonte Stegge?

REGIO – Kinderjury kiest op 25 april het beste ontwerp. Finale ’Het groenste schoolplein van Overijssel 2018’ . De elf scholen die op woensdag 25 april in de finale staan van de Groen! Groener! Groenst! prijsvraag ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’ zijn bekend.

Een kinderjury bepaalt dan welke scholen de eerste, tweede en derde plaats krijgen. De scholen krijgen een geldbedrag om het schoolplein in 2018 ook echt te gaan vergroenen. De hoofdprijs bedraagt €35.000,-. Beide andere prijzen zijn respectievelijk €20.000,- en €10.000,-. De winnende school mag bovendien de titel ’Het groenste schoolplein van Overijssel 2018’ dragen. Ook andere scholen doen mee. Gaat de prijs naar Dalfsen?

Gezondheid en welzijn

Groen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Daarom wil de provincie Overijssel meer groen stimuleren in het dagelijkse leven van alle inwoners in Overijssel. In het bijzonder wil de provincie kinderen meer in aanraking brengen met het groen. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Groen speelt immers een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen.

Artikel delen: