Groen licht zonnepanelenproject Dalfsen

DALFSEN – Groen licht voor voordelig zonnepanelenproject Dalfsen Stroomt. Informatieavond op 16 mei in De Stoomfabriek. Met het raadsbesluit van 23 april 2018 dat de gemeente Dalfsen garant staat, komt de realisatie van het zonnepanelenproject Dalfsen Stroomt zeer dichtbij.

Daarmee wordt het voor Dalfsenaren mogelijk om al voor € 37,50 per zonnepaneel te profiteren van zonne-energie; lokaal opgewekt vanaf het dak van houtbedrijf Foreco. Op woensdagavond 16 mei houdt de coöperatie Dalfsen Stroomt vanaf 20 uur een informatiebijeenkomst in Theater De Stoomfabriek, Koninginneplein 2 te Dalfsen.

In totaal zijn er 2030 panelen beschikbaar. Al veel Dalfsenaren hebben een optie genomen. Zodra voor 80% van de panelen is ingetekend, start de realisatie van het zonnedak. Foreco heeft hiervoor haar daken tegen een symbolische vergoeding beschikbaar gesteld, met medewerking van Landgoed Rechteren.

Dalfsen Stroomt samen

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.dalfsenstroomt.nl, of hun interesse laten blijken tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 16 mei. Vanaf 20 uur zijn geïnteresseerde Dalfsenaren welkom in Theater De Stoomfabriek. De initiatiefnemers -Gerard Brakkee en Henk Luning- geven dan een toelichting op het project, waarna er gelegenheid is voor vragen.

Exclusief voor regio Dalfsen

Dalfsen Stroomt is een project in de zogenaamde postcoderoosregeling, waarbij coöperatieve opwekking van stroom belastingvoordeel oplevert voor deelnemers in een specifieke regio. Alleen inwoners van de gebieden met postcodes 7722 en 7721 en alle gebieden die daar direct aan grenzen, profiteren van dit belastingvoordeel met Dalfsen Stroomt. Dankzij afspraken met Triodos Bank is het mogelijk om tegen de bijzonder lage investering van € 37,50 per paneel deel te nemen. Daarmee biedt Dalfsen Stroomt een van de meest voordelige constructies om zonne-energie te verkrijgen.

De coöperatie Dalfsen Stroomt heeft bovendien afspraken gemaakt met Qurrent, die administratieve voordelen oplevert wanneer deelnemers zich aanmelden bij de duurzame energieleverancier.

Zonne-energie voor een breed publiek

Het initiatief voor Dalfsen Stroomt komt van Vereniging Groen Gebogen. Leden van Groen Gebogen zochten naar manieren om mensen te helpen die geen, of te weinig zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen installeren. Met het aanbod van Dalfsen Stroomt is zonne-energie ook mogelijk voor mensen met een kleine beurs.

Artikel delen: