Tweede pinksterdag:  Dag van het Kasteel - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Tweede pinksterdag:  Dag van het Kasteel

DALFSEN – Verborgen verhalen onthuld tijdens Dag van het Kasteel 2018. Tweede pinksterdag, 21 mei a.s. organiseert de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) voor de elfde keer Dag van het Kasteel. Op deze dag openen meer dan 100 kastelen, havezaten, buitenplaatsen en landgoederen in Nederland, België en Duitsland hun poorten voor publiek.

 

Ook poorten die normaal gesloten blijven gaan van het slot. Door middel van activiteiten rond het jaarthema Verborgen Verhalen Verteld wil de NKS bezoekers op een unieke manier deze locaties laten beleven.

 

Alle locaties herbergen een schat aan verhalen, kleine of grote verhalen, verhalen uit het verleden en hedendaagse verhalen. Befaamde verhalen, maar ook een heleboel verhalen die minder bekend zijn bij het grote publiek. Met het thema Verborgen Verhalen Verteld wil de NKS bezoekers de minder bekende kanten van het leven en werken rondom dit bijzondere culturele erfgoed laten beleven.

 

Vechtdal

In het Vechtdal doen veel locaties mee; zo zijn Havezate Den Berg, Landgoed de Horte, buitenplaats de Leemcule, kasteel het Nijenhuis, Landgoed Huis de Colckhof en Havezate Den Alerdinck te bezoeken. (Tenzij anders staat aangegeven zijn de huizen niet te bezoeken.) Elke locatie heeft een eigen programma. Kijk op

www.dagvanhetkasteel.nl voor de verschillende activiteiten en openingstijden.

 

Verborgen verhalen bij Den Alerdinck

Op Den Alerdinck worden in het koetshuis bijzondere verhalen verteld over het leven van voormalig bewoner Frans Lurvink door zijn broer Hans. Daarnaast verzorgen natuurgidsen rondleidingen in het park.

 

Fietsroutes Vechtdal

Tevens zijn er in het Vechtdal twee fietsroutes gemaakt voor deze editie van Dag van het Kasteel. Deze voeren naast de te bezoeken havezaten, landgoederen en buitenplaatsen langs andere locaties die van buiten zijn te bezichtigen. Daarnaast zijn in het Vechtdal twee kasteelvindplaatsen te bezoeken: De Voorst in Zwolle en de Laerman bij Ommen.

 

In totaal doen er in Overijssel en Duitsland 25 locaties mee en daarnaast zijn er nog eens 14 archeologische locaties die deze dag uit de verborgenheid komen, waaronder vele locaties van middeleeuwse kastelen. Voor liefhebbers is er zelfs een Masterclass te volgen langs vier kasteelplaatsen verzorgd door kasteelspecialisten Ben Olde Meierink en Diana Spiekhout.

 

Voor informatie over alle deelnemers en activiteiten kijkt u op www.dagvanhetkasteel.nl.

 

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de donateurs van NKS, Donatus, het Fonds voor Cultuurparticipatie en regionale partners.

Deel uw ervaringen en foto’s via twitter @DagvhKasteel, https://www.instagram.com/dagvhkasteel en www.facebook.com/dagvanhetkasteel. #2epinksterdagvanhetkasteel

 

 

 

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Chrissy Flohr, marketing & communicatie. E-mail: c.flohr@kastelen.nl, tel.nr.: 06-525 480 43.

 

Artikel delen: