Gaat u mee op reis? laatste oproep

OUDLEUSEN – Plaatselijk Belang Oudleusen gaat op donderdag 21 juni 2018 een dagreis naar het gevangenismuseum in Veenhuizen maken.Wij hopen dat u met ons mee gaat!! Deze reis is voor iedereen, leden en niet leden.

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien of op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal.
In het Gevangenismuseum ontdekt u welke straffen er vroeger waren en hoe een strafinrichting er toen uitzag. Sommige ruimtes, waaronder een cachot, schaapskooi en een op schaal gemaakte koepelgevangenis zijn nagebouwd. Wij vertrekken vanaf de Wiekelaar om 9.00 uur. Wij rijden rechtstreeks naar Veenhuizen.
In het gevangenismuseum aangekomen wordt u ontvangen met koffie en gebak. Vervolgens is er een rondleiding en wordt u door de geschiedenis van misdaad en straf geleid. Er is extra aandacht voor het verleden van Veenhuizen.

Na de rondleiding gaat u aan tafel voor een goed verzorgde lunch inclusief soep. Dan stapt u in de touringcar voor de rondrit door het monumentale dorp Veenhuizen. Uw gids vertelt u er onderweg van alles over. Terug bij het museum heeft u even vrijaf, alvorens we naar het dineradres rijden.

We hopen rond 19.15 uur terug te zijn in Oudleusen.
De kosten voor deze dag: € 65,75 p.p. voor de dagreis.
U kunt zich opgeven bij Rita Ekkelenkamp 0529 – 471654 of Inge Koggel, 0529 – 471882.

Artikel delen: