Belevingsvlucht Lelystad Airport: Meetpunt in Dalfser Emmen

DALFSEN  – Woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop tot 21.30 uur) organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht. Deze vlucht is bedoeld om bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving te laten  ervaren.  Het vliegtuig (Boeing 737-800) zal alle routes van en naar Lelystad één keer vliegen.

 

Dit betekent dat er driemaal over het Vechtdal gevlogen zal worden. Naar verwachting zal het vliegtuig van Transavia voor het eerst tussen 15.45 en 16.15 uur over komen, daarna tussen 17.00 en 17.30 uur en tenslotte in het tijdvak van 17.45 tot 18.15 uur. Deze tijden zijn bij benadering.

 

Belevingsvlucht volgen

Op www.belevingsvlucht.nl [1] kunt u via Flightradar24 de vlucht ‘real time’ volgen via internet. Er wordt een link aangeboden waarmee de website van Flightradar24 wordt geladen en het vliegtuig van de belevingsvlucht automatisch gefilterd is van alle andere vliegtuigen.

Ook de app van Flightradar24 kan gebruikt worden om de vlucht te volgen.

Het vluchtnummer is HV051 (callsign TRA51).

 

Doorgeven beleving

Tijdens en kort na de belevingsvlucht kunt u uw ervaringen online doorgeven via een link op de website www.belevingsvlucht.nl [1]. Deze online vragenlijst wordt uitgevoerd door Motivaction. De eerste resultaten worden snel na de belevingsvlucht bekend gemaakt.

 

_MEETPUNTEN _

Munisense, het bureau dat de geluidmetingen gaat uitvoeren, gaat op 11 locaties meten. In onze gemeente zal gemeten worden nabij Emmen.  De resultaten van deze metingen kunnen bekeken worden via een link op www.belevingsvlucht.nl [1].

 

Kijk voor meer informatie op de website van de belevingsvlucht:

www.belevingsvlucht.nl [1]

Artikel delen: