Evert Hulleman  3e geworden PK 3-banden - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Evert Hulleman  3e geworden PK 3-banden

DALFSEN – Gisteren is in Oosterhout Evert Hulleman, speler van het eerste team van de biljartclub “De Trefkoele”, verdienstelijk derde geworden in de finale van het nationale kampioenschap driebanden-klein van het Dag-biljarten tweede klasse van de KNBB.

 

Daarvoor was hij als eerste geëindigd in zowel de districtskampioenschappen als in de gewestelijke finales. 4 deelnemers, één per gewest, mochten onderling in de landelijke finale uitmaken wie zich kampioen van Nederland mocht noemen.  In de openingspartij die Hulleman speelde tegen Bram Greve was hij goed op stoot. In 41 beurten had hij zijn 20 te maken caramboles als eerste bij elkaar met een goed moyenne van 0.487. De tweede partij verliep minder succesvol. Tegenstander Harrie Aarts was genadeloos.

 

Hulleman kreeg nagenoeg geen enkele goede aanspeelmogelijkheid en moest al na 31 beurten Aarts feliciteren met de winst. Hulleman bleef steken op slechts drie gemaakte caramboles. In de derde partij moest hij het opnemen tegen Mari Hendriks.  Dit werd een spannende partij. Hulleman moest 20 caramboles maken en Hendriks 18. Beiden waren in deze partij op z’n best. Zowel Hulleman als Hendriks speelde een mooi moyenne van 0,500 -wat best wel goed mag worden genoemd in het driebandenspel in deze klasse-  maar na 36 beurten had Hendriks zijn 18 te maken caramboles op het scorebord staan en miste Hulleman slechts twee van de 20 caramboles die hij moest maken. In de eindstand kwam Aarts als winnaar uit de bus, gevolgd door Hendriks die als tweede eindigde en als goed derde eindigde Hulleman. Al met al een mooie prestatie waarmee wij hem van harte feliciteren.

 

 

Artikel delen:
Foto 1