Weekendafsluiting N35: glasbolreflectoren plaatsen

WIJTHMEN – Werk in uitvoering: plaatsen glasbolreflectoren 22 juni 21.00 uur – 23 juni 07.00 uur tussen Wijthmen en Raalte. Rijkswaterstaat brengt in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juni van 21.00 tot 07.00 uur glasbolreflectoren aan om zo de rijbaanscheiding duidelijker te maken. Dit is de eerste in een reeks van maatregelen om de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal veiliger te maken.

 

De werkzaamheden zijn gecombineerd met de weekendafsluiting van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. De glasbolreflectoren worden aangebracht vanaf de Koelmanstraat bij Wijthmen tot kruispunt Bos bij Raalte. De N35 is afgesloten vanaf de kruising Oldeneelallee/Zalnéweg met de N35 in Zwolle tot aan kruispunt Bos. Kruispunt Bos is wel open voor verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Omwonenden ontvangen een brief van de aannemer met informatie over de bereikbaarheid van hun perceel. De glasbolreflectoren tussen Kruispunt Bos en Nijverdal worden nog ingepland. Meer informatie over deze werkzaamheden volgt later.

 

Meer informatie over de werkzaamheden tussen Zwolle Wijthmen 
Meer informatie over werkzaamheden glasbolreflectoren

Stand van zaken Mariënheem oost en Haarle

Vorig jaar hebben de plaatselijk belangen van Mariënheem en Haarle meegedacht over de beste oplossing voor de verkeersveiligheidsproblemen op beide trajecten. De bestuurders hebben deze oplossingen gekozen en omdat ze meer geld kosten dan beschikbaar, staan de gemeenten Raalte en Hellendoorn garant voor de extra kosten: voor de maatregelen in Haarle maximaal 2 miljoen euro en voor de maatregel in Mariënheem oost maximaal 750.000 euro. Op dit moment worden de schetsontwerpen van de drie kruispunten in Mariënheem oost en Haarle uitgewerkt tot voorlopige ontwerpen. Ook worden de ontwerpen onderzocht op haalbaarheid en doorgerekend op effect op de veiligheid, het verkeer en de omgeving. Na de zomer kunt u de voorlopige ontwerpen bekijken en meedenken over de ontwerpen. We organiseren hiervoor bijeenkomsten voor beide deeltrajecten.

Aanpassing bestemmingsplannen en aanvraag vergunningen

Om de werkzaamheden op de deeltrajecten Heino noord, Heino-Raalte en Mariënheem west uit te voeren, is het nodig een aantal bestemmingsplannen aan te passen. Er is lokaal extra grond nodig om de nieuwe kruispunten en parallelwegen aan te kunnen leggen en bestaande kruispunten aan te passen. Als op deze grond een andere bestemming zit (denk aan bijvoorbeeld landbouw), dan moet deze eerst een verkeersbestemming krijgen. Ook moeten we vergunningen aanvragen (bijvoorbeeld om bomen te kappen) en we maken afspraken met het Waterschap en andere overheden. In de komende nieuwsbrieven houden we u op de hoogte van de procedures.

Start gesprekken grondaankoop na de zomer

Nog niet alle gronden die nodig zijn voor het werk zijn in bezit van de staat. Na de zomer gaat de afdeling grondverwerving van Rijkswaterstaat daarom in gesprek met grondeigenaren. Zij worden hier binnenkort voor benaderd.

 

Artikel delen: