Hulstlanden-classic-tour op zaterdag 23 juni

NIEUWLEUSEN – De Hulstlanden-classic  tour is één van de onderdelen op de slotdag van de ‘Europese Week’ welke al meer dan 25 jaar jaarlijks wordt gehouden in Nieuwleusen.

Deze classic-tour is speciaal bedoeld voor klassieke auto’s, motoren maar ook geschikt voor klassieke vrachtauto’s. De inschrijving staat open voor voertuigen van minimaal 25 jaar oud.

Het beginpunt van de route is in Nieuwleusen bij  café ‘De Brouwerij’, aan de Burg. Backxlaan. Het is de bedoeling om daar vanaf 12.00 uur te vertrekken.

De route wordt op papier verstrekt met daarbij een duidelijke omschrijving hoe u de route zou moeten rijden. Onderweg bestaat uiteraard volop de mogelijkheid om zelf een pauze in te lassen voor het nuttigen van een hapje of drankje en onderwijl te genieten van de prachtige omgeving.
De route van 120 kilometer voert via mooie en goed berijdbare wegen door het mooiste gebied van onze regio naar de tussenstop in Wezep.

In Wezep bestaat de mogelijkheid om het enigste Corvette-museum te bezoeken. Hier staat een mooie collectie Corvettes welke een globale tijdlijn weergeven van de geproduceerde modellen. Naast deze schitterende auto’s zijn er ook diverse bijbehorende werktuigen/gereedschappen en andere collector-items te bekijken. Al met al een hele bijzondere verzameling die speciaal voor de deelnemers op deze dag is te bewonderen.

Een aanrader voor de bezitter en liefhebber van oudere vervoermiddelen. Aan het bezoek van deze privé collectie Corvettes zijn geen kosten verbonden: wel staat er een bus bij de uitgang voor een vrijwillige bijdrage. Ook voor deelname aan deze classic-tour zijn geen kosten verbonden. Deelname is geheel voor eigen risico en wordt een ieder geacht zich als ‘een heer in het verkeer’ te gedragen.

Bij de finish van deze classic tour bestaat er uiteraard de mogelijkheid om nog even gezellig na te praten onder het genot van een hapje en drankje bij ‘De Brouwerij’. Het publiek kan dan ook nog even de oldtimers bewonderen.

In verband met de planning in het museum is opgave vooraf gewenst maar niet verplicht via e-mail: hulstlandenclassictour@gmail.com. Graag even aangeven met hoeveel personen er deelgenomen gaat worden en met welk categorie voertuig. motor/auto/vrachtauto.

Artikel delen: