Krachttoer Overijssel 2018 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Krachttoer Overijssel 2018

VILSTEREN -De Krachttoer Overijssel bleek in voorgaande jaren een schot in de roos, de deelnemers waren bijzonder enthousiast. Daarom organiseren we op veler verzoek dit jaar een nieuwe editie. Krachttoer Overijssel 2018 vindt plaats op vrijdag 29 juni van 09.30 tot ongeveer 16.00 uur.

 

Ditmaal in samenwerking met Groene Metropool Twente en LEADER Zuidwest Twente. Zij heten als gastgebied de deelnemers graag van harte welkom.   – video: klik HIER

Aanmelden? Stuur een mail naar bijeenkomsten@askoverijssel.nl

PROGRAMMA:

Pak An – Johan Godschalk

De Feestfabriek (organisator Zwarte Cross) en Grolsch zijn gestart met Stichting Pak An: aanjagen van lokaal initiatief en ondernemerschap dat bijdraagt aan De Achterhoek. Pak An helpt met netwerk, coaching, promotie en geld, net wat er nodig is. En als je geld krijgt, dan mag je dat terugbetalen. Hoeft niet. Het motto: ‘Mien kassa is ow kassa’.

 

Dorpsplein Broekland – Tamara Toering en Henny Huis in ’t Veld

Herinrichting dorpsplein uitgevoerd door het dorp zelf. In samenwerking met de gemeente – in plaats van andersom. Tamara Toering (voorzitter PB) en Henny Huis in ’t Veld (gemeente Raalte) vertellen samen hoe dat in praktijk ging.

 

Ik Kan Wel Zijn – Henk Abels en Jeroen Ottink

IkkanWelzijn is een platform van zorg-, cultuur-, onderwijs- en natuurinstellingen, verenigingen en gemeenten in noordoost Twente. Activiteiten voor zorgbehoevenden en mantelzorgers worden begeleid door leden uit het verenigingsleven; zij verdienen hiermee kasgeld voor de club.

 

Energiecoöperatie Wieden-Weerribben – Ruurd Huisman

De energiecoöperatie is een initiatief van de ondernemingsvereniging Dwarsgracht & Jonen. Na een haalbaarheidsonderzoek is de energiecoöperatie intussen één van de eerste lokale energieproducenten in de gemeente Steenwijkerland. Dat wordt gedaan met zonne-energie.

 

Voedselbos Diepenheim – Arie Fokkink

Met de ontwikkeling en oprichting van het demonstratieproject Voedselbos Diepenheim wil de initiatiefnemer een alternatieve, technisch en financieel duurzame vorm van landbouw ontwikkelen én daarmee anderen inspireren.

 

Artikel delen:
Foto 1