Vrijwilliger van de maand

Vrijwilliger van de maand

Deze keer niet één maar een hele groep vrijwilligers. De 14 vrijwilligers van Natuurbad Heidepark in Lemelerveld.

Elke dinsdagmiddag komt deze groep naar het Natuurbad waar altijd wel wat te doen is. Onderhoud, reparaties, opruimen of schoonmaken, maar ook nieuwe voorzieningen realiseren. Het wordt allemaal gedaan door deze groep enthousiaste mensen. Ze hebben een eigen werkplaats waar dingen gemaakt en opgeslagen kunnen worden. Er wordt op het moment vooral gewerkt aan het realiseren van een invalidentoilet en een nieuwe opslag.

De financiële middelen komen via verschillende wegen binnen. Abonnementen, entree, donaties, sponsoring en een kleine gemeentelijke subsidie zorgen er voor dat er voldoende geld is om het Natuurbad op peil te houden. Maar het zou de afgelopen 20 jaar niet gelukt zijn zonder alle vrijwilligers en veel hulp en ondersteuning uit het dorp.

Het bestuur is bezig met een verjongingskuur. Oude bestuursleden geven hun kennis door en blijven betrokken bij alles. Zij zitten vol verhalen en anekdotes over de laatste 20 jaar die ze graag met de aanwezigen delen.

Er is nog een aparte groep mensen die samen de bouwploeg vormen. Zij zijn er voor de specifieke klussen. En binnenkort is het weer modderdag voor de basisscholen. Daar komen nog meer vrijwilligers helpen om voor de kinderen een leuke dag te organiseren.

Op de vraag wat het vrijwilligerswerk bij het Natuurbad Heidepark zo leuk maakt, klinkt het eenduidig: de betrokkenheid van de groep. De regelmaat van een vaste dag in de week met elkaar  bezig zijn en samen iets bereiken maakt dat iedereen bijna altijd aanwezig is. Het merendeel van de vrijwilligers vindt het niet leuk als ze door omstandigheden een keer niet kunnen. De dinsdagmiddag wordt zoveel mogelijk vrij gehouden voor het zwembad. Samen bedenken ze nieuwe dingen. Er wordt overlegd en daarna hebben ze de vrijheid om de dingen te doen die ze hebben bedacht. Maar vooral de gezelligheid van samen koffie drinken, de sfeer onderling en het drankje na het werk maakt dat iedereen elke week weer terugkomt.

Dankzij deze betrokken groep vrijwilligers heeft Lemelerveld een prachtig Natuurbad waar iedereen gebruik van kan maken.

Artikel delen: