Vier koren treden op in Nieuwleusen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Vier koren treden op in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Het jaarlijkse korenconcert in Nieuwleusen is een mooie traditie, die al vele jaren in ere wordt gehouden. Vier koren uit de regio zullen op zaterdag 14 juli meewerken aan dit concert, dat zal plaatsvinden in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen. Het optreden begint om 19.30 uur.

 

Al vele jaren sluiten de koren die onder leiding staan van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen het muzikale seizoen af met een gezamenlijk optreden, waarmee de vakantieperiode wordt ingeluid. De koren die dit jaar in de Maranathakerk zullen optreden, zijn het vrouwenensemble Quodlibet uit Vilsteren, het mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte en het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld. Als gastkoor zal dit keer het Coevorder Mannenkoor optreden. Hiermee wordt een oude belofte ingelost die Wim van Lenthe deed bij het afscheid van dit mannenkoor, dat hij meer dan tien jaar heeft gedirigeerd. Hij beloofde toen om het koor een keer uit te nodigen voor dit jaarlijkse evenement. Het Coevorder Mannenkoor staat onder leiding van dirigent Marco Warta.

De muzikale leiding van de andere koren is in de vertrouwde handen van de organisator van dit concert, Wim van Lenthe. Tjako van Schie (piano) en Jan Willem Docter (orgel) tekenen voor de begeleiding van de zangers. Voor een extra ritmische beleving zorgt Leonardo van Lenthe, die bij enkele koorwerken zal meespelen op onder meer djembé en cajón. De koren verzorgen niet alleen elk een eigen optreden, maar zingen ook een deel van het concert gezamenlijk. Hiervoor hebben ze een viertal nieuwe koorwerken ingestudeerd.

Artikel delen: