Eerste vrijwilligers Home-Start Dalfsen gecertificeerd! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Eerste vrijwilligers Home-Start Dalfsen gecertificeerd!

DALFSEN – Op 29 juni 2018 hebben de eerste vier vrijwilligers de basistraining van Home-Start met succes afgerond. Ze zijn klaargestoomd om gezinnen in de gemeente Dalfsen te ondersteunen. Dit zullen ze doen door ouders ondersteuning, praktische hulp en vriendschap te bieden.

Home-Start is een evidence based programma wat betekent dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de methode werkt. In ruim 135 gemeenten in Nederland wordt Home-Start aangeboden en de gemeente Dalfsen is hier nu een van. Home-Start richt zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 14 jaar. Het doel is om kleine problemen in een gezin ook klein te houden. Iedere ouder zal beamen dat het opvoeden van kinderen niet altijd gemakkelijk is. Dan kan een steuntje in de rug, van een ervaren ouder, erg prettig zijn.

De vrijwilligers hebben een training van 6 dagdelen gevolgd. Na het halen van hun certificaat, kunnen zij gekoppeld worden aan een gezin. Ze zullen ongeveer een jaar lang, één keer in de week, langs gaan bij het gezin. Ze bouwen een vertrouwensband op en luisteren naar waar de vader of moeder behoefte aan heeft. Dit kan samen een kopje koffie drinken zijn en praten over hoe het in het gezinsleven gaat of ze kunnen samen met de kinderen naar de speeltuin gaan. Als er een concrete vraag is met betrekking tot bijvoorbeeld het netwerk wat vergroten, denkt de vrijwilliger mee hoe de vader of moeder dit zou kunnen doen. Je kunt de Home-Start vrijwilliger eigenlijk zien als een hele goede buurvrouw.

Ben jij zelf ouder en zou je ook graag als vrijwilliger aan de slag willen gaan bij Home-Start? Binnenkort start de volgende training en er is nog plek!
Of ben jij zelf ouder en zou je het fijn vinden om aan een ervaren ouder gekoppeld te worden voor wat steun? Neem dan voor meer informatie contact op met de coördinator: Jonne de Hoop – telefoonnummer 06-32452313 of mail naar home-startdalfsen@stdekern.nl.

Artikel delen:
Foto 1