Zondag benefietconcert 0529 Unites in Grote Kerk

DALFSEN – Weet u het nog, die jongeren van 0529 Unites die binnenkort naar Roemenië gaan om daar een week lang te gaan klussen bij opvanghuis Casa Ana in Petela? welnu, over een maand vertrekken ze, met de nodige spullen en geld.

Om het bedrag nog wat verder omhoog te schroeven geven de Dalfsenaren morgen een benefietconcert in de Grote Kerk in Dalfsen. Aanvang: 15.30 uur.

Onder leiding van dirigent Wim van Lenthe, die zelf ook meegaat naar Roemenië, laten de jongeren horen wat ze op muzikaal gebied in huis hebben. Bram en Jasper Uitslag (zang), Willemijn Boshoven (dwarsfluit), Joëlle Vetkamp (saxofoon), Leonardo van Lenthe (viool) en Floris Meerveld (piano) brengen een breed repertoire dat varieert van klassiek tot pop. Nummers als Blowin’in the wind en The Boxer van Simon & Garfunkel komen voorbij, maar ook een Anthem van G.F. Händel, gezongen door twee koren, waaronder het Oeucumenisch Cantatekoor.

De entree is vrij, maar na afloop is er een collecte voor Casa Ana. Het doel van de jongeren is om het speeltuintje daar op te knappen en ter plekke één of meerdere speeltoestellen voor de kinderen te maken. Geld om daar spullen te kopen kunnen ze goed gebruiken. Kopen doen ze liever daar, want goed voor de plaatselijke economie en beter voor het milieu omdat ze het niet mee hoeven te slepen.
Tot hun vertrek naar Casa Ana in Roemenië gaan ze gewoon door met de oppascentrale. Dus, wie verlegen zit om een betaalbare oppas voor de kinderen en het goede doel van de jongeren van zeventien tot zevenentwintig wil steunen, kan eigenlijk niet om de oppascentrale heen.

Die is bereikbaar via 0529 434 984 of 0529 43 50 36), de WhatsApp (06 20 61 66 83 of 06 48 53 76 66) of door het sturen van een e-mailtje naar 0529unites@gmail.com.
Hou ook deze pagina’s in de gaten, alsmede www.facebook.com/0529unites.

Artikel delen: