Inloopbijeenkomst Marswetering: ontwerp voor fase 2 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Inloopbijeenkomst Marswetering: ontwerp voor fase 2

HOONHORST – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) houdt op dinsdag 17 juli een inloopbijeenkomst over fase 2 van het project Marswetering. Aan dit traject tussen stuw Aalsholsterpad tot gemaal Linterzijl gaat het waterschap begin 2019 aan de slag met natuurvriendelijke oevers, vispasseerbaar maken van stuwen en uitbreiding van de waterberging.

 

Op de inloopbijeenkomst vertelt het waterschap hoe het beheer en onderhoud van de vernieuwde Marswetering wordt uitgevoerd. Ook zijn verschillende specialisten aanwezig om mee in gesprek te gaan over het ontwerp. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 16.00 en 20.30 uur in Zaal Kappers, Kerkstraat 7 in Hoonhorst.

 

Dinant Hommes van het waterschap: “De afgelopen maanden hebben we de plannen voor het tweede deel van de Marswetering verder uitgewerkt. Nu ligt het ontwerpplan ter inzage. Tijdens de inloopbijeenkomst geven we persoonlijk uitleg over het ontwerp en is er alle ruimte voor vragen en opmerkingen. Tot 11 augustus ligt het plan ter inzage en is er gelegenheid een reactie in te dienen.”

 

Vervolgens stelt het algemeen bestuur het plan vast en begint de voorbereiding op de uitvoering. Dit najaar wordt het werk aanbesteed. De eerste schop gaat begin 2019 de grond in.

 

Marswetering

Het project Marswetering heeft meerdere doelen: verbeteren van waterkwaliteit, verbetering van waterbergingen en een andere manier van onderhoud. Concreet betekent dit dat het waterschap aan de slag gaat met het aanleggen van natuurvriendelijke oevers, stuwen vispasseerbaar maakt en de Marswetering verlegt tussen gemaal Linterzijl en stuw Ganzenpad. Daardoor kan het water beter aan- en afgevoerd worden.

 

www.wdodelta.nl/marswetering

 

Artikel delen: