Klein wonen op oale grond

Klein wonen op oale grond

DALFSEN – Duizenden jaren geleden al werd het gebied ten oosten van het dorp Dalfsen bezocht, bewoond en beakkerd. Eerst door rondzwervende jagers en verzamelaars en sinds vijfduizend jaar vestigde de mens zich hier definitief.
Dat weten we dankzij de archeologische opgravingen die hier plaatsvonden en waarbij het grootste grafveld van West-Europa werd blootgelegd. Een regelrechte sensatie. Filmmakers Merel ten Elzen en Hans Dirven maakten er een documentaire over en wonnen met ‘Zoals wij’ de prijs voor beste script tijdens het Amerikaanse TAC filmfestival.
Terug naar het nu, naar Oosterdalfsen. Nu een woonwijk in wording in tegenstelling tot een jaar of vijf geleden toen dit gebied bestond uit weide- en akkergrond. De straatnamen in Oosterdalfsen verwijzen naar de vondsten die tijdens de opgravingen werden gedaan.

Het plan Barnsteen en Trechterbeker van Makelaardij Goudzwaard kent 9 eensgezinswoningen en 6 zogenoemde microwoningen voor 1-persoonshuishoudens. Met name dat laatste is een primeur. Voor Dalfsen, maar zelfs voor Overijssel, want een microwoningproject in Zwolle kwam nooit van de grond.
Ad Goudzwaard van de gelijknamige makelaardij is de geestelijk vader van de microwoningen in Dalfsen en neemt de verkoop voor zijn rekening.

Projectontwikkelaar Arjan Ceelen van Vastbouw Vastgoedontwikkeling is verantwoordelijk voor de bouw van de in totaal 40 woningen, waarvan 15 stuks koop. De overige huizen (eengezins- en seniorenwoningen) zullen worden verhuurd door Woonstichting Vechthorst. Het ontwerp is van de hand van LKSVDD architecten uit Enschede. Jawel, dezelfde partij die ook kulturhus De Spil in Nieuwleusen vorm gaf.
Een microwoning is er vanaf 140.000 euro, de goedkoopste eengezinswoning gaat voor iets minder dan 200.000 euro van de hand. De verkoop gaat op basis van inschrijving, gevolgd door loting. Dat spannende moment is op dinsdag 24 juli, ’s avonds bij De Zeven Deugden. Onderstaand de beelden van Gezinus Stegeman (Vechtdal Leeft TV )

Artikel delen:
Video 1
Video: Micro woningen Dalfsen