Met “paard en wagen” naar de Polhaar - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Met “paard en wagen” naar de Polhaar

DALFSEN – Vandaag heeft Kbs de Polhaar op feestelijke wijze afscheid genomen van Thea Dheere- van Veen. Na 45 jaar als juf Thea voor de klas te hebben gestaan, komt het eind van haar loopbaan in het onderwijs nu écht in zicht.

Thea stond al op de uitkijk toen haar groep vanmorgen in een huifkar met een prachtig opgetuigd paard kwam aanrijden.

Dat was helemaal in Thea’s stijl want ook Sinterklaas moest volgens haar altijd stijlvol op school aankomen, dus traditioneel in de koets met paard.

Op het schoolplein volgde een gezellige ontvangst door leerlingen, ouders en collega’s met een lied: “Hallo juf Thea, wat fijn dat jij er bent”

De leerlingen van groep 1 t/m 6 gingen daarna in groepjes, onder begeleiding van ouders op vossenjacht.

De kinderen van groep 7 en 8 waren de vossen die gezocht moesten worden. Goed verstopt, kamperend in een tentje of sportend op het gras, de stemming zat er goed in. Bij de vossen kregen de kinderen een stukje van de puzzel die opgelost moest worden.

Na de vossenjacht konden de leerlingen genieten van goochelaar “Magic John”. Met open mond probeerden de kinderen te snappen waar al die muntjes bij Luca en Jesper vandaan kwamen of hoe de ring van juf Thea teruggetoverd werd.

Tijdens de “receptie”maakten veel oud-collega’s en ouders van de gelegenheid gebruik om Thea de hand te schudden en te bedanken.

Thea heeft in die 45 jaar veel collega’s zien komen en gaan. Zelf is ze altijd trouw gebleven aan de katholieke basisschool in Dalfsen.  Zij kwam in mei 1973 van de PA in Steenwijkerwold en kwam gelijk aan het werk op toen nog de St. Aloysiusschool te Dalfsen. Zij heeft altijd lesgegeven in groep 3 (eerste klas). De begeleiding van kleuter naar basisschoolleerling was haar op het lijf geschreven.

Het lerend bezig zijn met kinderen heeft haar altijd getrokken. Haar hart lag bij het leren lezen, rekenen en schrijven aan de jonge kinderen.
Dat Thea altijd jong is gebleven, bleek nog tijdens een onlangs gehouden reünie van oud-leerlingen die nu 50 jaar zijn geworden toen iemand aan haar vroeg of zij bij hem in de klas had gezeten of in de parallelklas. Thea moest antwoorden: “Nee, ik was de juf”.

Op dit moment hebben zelfs elf ouders van haar huidige groep zelf ook les van Thea gehad.

Thea heeft veel ontwikkelingen meegemaakt in de 45 jaren die ze voor de klas heeft gestaan, is zelf ook altijd blijven leren en is ook nog een kleine tien jaar Intern Begeleider geweest.

Ze geeft aan dat ze altijd prettig heeft samengewerkt met de collega’s op de Aloyisius, de Smidshof en nu de Polhaar. Thea heeft de leeftijd van 65 jaar bereikt en stopt aan eind van dit schooljaar, dat betekent dat ze nog 3 dagen moet werken en dan kan gaan genieten van haar welverdiende pensioen!

Namens de leerlingen en het team van de Polhaar werd Thea een gezamenlijk cadeau aangeboden. Een prachtige ring die past bij het collier dat ze heeft gekregen bij haar 40 jarig jubileum.

Volgens Thea is de parel van de school, “het samen vieren”.

En dat hebben we vandaag met veel plezier gedaan!

 

Artikel delen:
Foto's 4
Met “paard en wagen” naar de Polhaar - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Met “paard en wagen” naar de Polhaar - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Met “paard en wagen” naar de Polhaar - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto