School Vilsteren wint ijskar

VILSTEREN – Sint Willibrordusschool  Vilsteren wint ijscokar op het schoolplein. Vrijdagmorgen 6 juli: groot feest op de St. Willibrordusschool Vilsteren. De kinderen van groep 1, 2 en 3 komen vrolijk het plein op en maken een rij voor een versierde ijscokar. Ook de andere groepen staan popelend te wachten, want alle kinderen van de school en het enthousiaste schoolteam hebben.

‘Ongelooflijk dat wij, als kleine school, deze landelijke kleurwedstrijd gewonnen hebben!’ klinkt het in het team. De school reageerde op een oproep van de makers van Kwink, een online methode voor sociaal-emotioneel leren, om mee te doen aan een kleurwedstrijd. In Kwink staat een dierenwereld model voor het echte leven. De dieren in Kwink maken dus dingen mee die kinderen zelf ook meemaken. Met name belevenissen die een beroep doen op het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden.

De St. Willibrordusschool won de kleurwedstrijd met een kleurplaat waarin de dieren uit Kwink ook een hoofdrol vervullen. De ijscokar, de hoofdprijs, is versierd met een slinger waarop de kinderen allemaal de Kwink-dieren herkennen.

Het ijsfeest is een groot succes! Helemaal vanwege het zomerse weer.

De St. Willibrordusschool staat al bekend vanwege het gezellige en veilige sociale leer- en leefklimaat. Kwink levert daar ook zeker een bijdrage aan. Vandaar dat de school ook andere scholen aanraadt om met Kwink te gaan werken.

Artikel delen: