Dalfsen loopt voor het Nationaal MS-fonds - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Dalfsen loopt voor het Nationaal MS-fonds

DALFSEN  NIJMEGEN – Een enthousiaste groep lopers uit Dalfsen loopt al een aantal jaren de 4-daagse van Nijmegen. Deze wordt dit jaar gehouden van dinsdag 17 t/m vrijdag 20 juli 2018. De groep heeft al vaker voor een goed doel gelopen en deze waren de Twentse wensambulance en de stichting ALS. Dit jaar hebben wij besloten om voor het MS-fonds te gaan lopen. En elk jaar doen ze de dagelijkse berichten via dalfsennet.

 

Wat is MS eigenlijk?

 

Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel, dat bestaat uit de hersenen, de oogzenuwen en het ruggenmerg. De naam Multiple Sclerose verwijst naar de veelvoorkomende (multiple) verhardingen (sclerose) in het aangetaste weefsel.

MS is geen Spierziekte!

Er wordt wel eens gedacht dat MS een spierziekte is, maar dit is onjuist. Het is wel mogelijk dat door de beschadigingen in het centrale zenuwstelsel door MS, patiënten hun spieren niet meer of moeizamer aan kunnen zetten tot bewegen. MS is één van de meest voorkomende neurologische aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Het is een chronische ziekte, dat wil zeggen: een ziekte die niet meer overgaat en ook nog niet te genezen is.

MS treft…….

De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar, maar kinderen kunnen ook MS krijgen. MS komt twee- tot driemaal vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en de ziekte openbaart zich bij vrouwen vaak op een jongere leeftijd dan bij mannen. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 90% van de Nederlanders wel iemand kent met MS. De ziekte Multiple Sclerose treft ons allemaal.

Ook in de vriendenkring van een van de lopers is iemand getroffen door deze aandoening. Omdat dit een enorme impact heeft is er met de groep besloten om voor dit doel te gaan lopen. Deze vriend zou graag mee willen lopen, maar dit kan helaas niet vandaar dat wij ons voor dit goede doel in gaan zetten.

 

Damovo Dalfsen heeft tijdens de afgelopen Damovo feesten in Dalfsen de fiets- en

wandeltochten gekoppeld aan dit goede doel. De opbrengst van deze tochten is ter beschikking van ons doel gesteld. Tevens heeft de Stichting Mega Crew Dalfsen een bijdrage geleverd. Deze vrijwilligers hebben een flinke bijdrage gedaan. Wij zijn ontzettend blij met deze geweldige bijdrage. Er is in totaal een check aan ons over gedragen met het schitterende bedrag van 453,00 Euro. U begrijpt dat wij hier ontzettend blij mee zijn.

 

Wij bedanken Damovo Dalfsen en Mega Crew Dalfsen dan ook voor de geweldige medewerking.

Wilt u ons nog sponsoren? U kunt een bijdrage over maken op het rekeningnummer:

NL63 SNSB 0918 0456 30  o.v.v. 4daagse Nijmegen. Al vast ontzettend bedankt voor uw medewerking.

 

Met vriendelijke groet,

De 4-daagse lopers.

Foto 1
Artikel delen: