Donatie uit Ankum voor Stichting Hartekind - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Donatie uit Ankum voor Stichting Hartekind

ANKUM – Op zaterdag 14 juli jl. tijdens de Toer de Boer fietstocht heeft Plaatselijk Belang Ankum e.o. een cheque ter waarde van € 350,00 overhandigd aan stichting Hartekind.

Dit bedrag is bijeengebracht tijdens de brengdagen van snoeihout voor het Paasvuur en tijdens het Paasvuur zelf. Als goed doel heeft het bestuur van Plaatselijk Belang Ankum dit jaar gekozen voor stichting Hartekind. Hieronder wat meer over deze stichting.

Stichting Hartekind
Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking.
Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze 25.000 hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto:
“Kind zijn, hart nodig!”

In totaal is er bijna € 280,00 gedoneerd door de inwoners vanuit Ankum en omgeving. Dit bedrag is door Plaatselijk Belang Ankum aangevuld tot
€ 350,00; een bedrag waar de stichting Hartekind erg blij mee is.

Artikel delen:
Foto 1