Farmstacle Run in Heino - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Farmstacle Run in Heino

HEINO – Het jaarlijkse sportieve boerenfeestje Hilgenkamp Bouwservice Farmstacle Run in Heino trok zondag 22 juli ruim 1500 deelnemers. Rennen van weiland naar weiland en daartussen kruipen door de modder en al hangend sloten overbruggen, ja ok uut Dalfsen!  Vele honderden toeschouwers volgden hun stoere boeren via fietspaden langs het parcours van de Kidsrun, 8,5 of 13,5 kilometer.

Op de route werden ruim 70 obstakels overwonnen. Met dank aan de bouwploeg die al weken van te voren druk aan het lassen, zagen en schroeven waren. Het mooiste obstakel; dat is lastig te zeggen. Op de route staat voor elk wat wils. Waar de een fan is van het slingerobstakel vindt de ander het kruipen door de modder het leukste. De obstakels hebben een link naar het boerenleven, zo is er een hooischuur nagebouwd, liggen er trekker banden en worden de emmers gedragen als melkmeisjes.

Op de dag zelf is het druk in het dorp en op het Boerenerf. De deelnemers worden aangemoedigd door toeschouwers wanneer zij starten vanaf een veewagen en weer opgewacht bij de grote glijbaan, het finish obstakel. Dit alles onder de begeleiding van 200 vrijwilligers, die onder andere als obstakelwachters, bouwers, verkeersregelaars, aanmeldtafel of bij de garderobe onmisbaar zijn.

Op het Boerenerf werd nog lang na gepraat onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Volgend jaar een nieuwe kans, want het Stichting Sportevenementen Heino gaat voor de jubileum editie. Ook voor de vijfde editie zullen er weer nieuwe obstakels worden verzonnen.

 

Artikel delen: