Nana van House Vision proeft de groenten van Eef

Nana van House Vision proeft de groenten van Eef

DALFSEN – In de kassen van Eef Stel aan de Ankummer Es ruikt het zoals het in de betere groentezaken ruikt. Naar een mix van groente, volle grond, een vleugje ochtenddauw en vakmanschap. Voor veel mensen is de vakantietijd aangebroken, maar in de kassen en de winkel gaat het jaarrond gewoon door.


Krop- en ijsbergsla, knapperige prei, worteltjes, vuistgrote zoete paprika’s, geurige basilicumtomaatjes en de gewone variant, komkommers en sperziebonen die ‘krak’ zeggen als je ze breekt. Zeg maar de schakel tussen tuin en tafel. Wie dat wil mag een kijkje in de kas nemen. Dat is al een ervaring op zich, maar helemaal als je Eef Stel zelf tegen het lijf loopt. Een advies? Neem de tijd, want deze tuinder van de vierde generatie raakt niet uitgepraat over zijn passie die inmiddels een manier van leven is geworden. Eef’s Style”, grapt de Dalfsenaar die aan de horeca in het Vechtdal en Zwolle levert tot in andere provincies aan toe.

Nana Piguillet van het RTL4-programma House Vision was onlangs voor opnamen in de omgeving van Dalfsen en bracht een bliksembezoek aan de kassen van Eef. Ze keek haar ogen uit, proefde en genoot met volle teugen.

Nana citeren mag helaas niet, maar dat ze enthousiast is over Eef’s groenten, mag u gerust van ons aannemen. De uitzending van House Vision met Nana’s bezoek aan de Dalfser tuinder is zaterdag 20 oktober om 17.30 uur te zien op RLT4

(foto: House Vision / Kwekerij Eef Stel)

Artikel delen:
Foto 1