De vrijwilliger van de maand augustus is Henk Overhein uit Oudleusen

De vrijwilliger van de maand augustus is Henk Overhein uit Oudleusen

Henk is getrouwd, heeft 2 kinderen en heeft dit jaar zijn 50e verjaardag groots gevierd. Hij doet al jaren vrijwilligerswerk. Het begon met het jeugdwerk in de kerk. Daar heeft hij zich acht jaar voor ingezet. Zijn toenmalige buurman vroeg hem of hij bij de jeugdtrainingen van de volleybalvereniging wilde helpen. Dat was het begin van een jarenlange inzet voor de lokale volleybalvereniging.

Henk was trainer, coach, bestuurslid en voorzitter van de vereniging. In die laatste functie heeft hij met de rest van het bestuur de vereniging ge-update door de “bestuurlijke vernieuwing” cursus toe te passen. Dat was een hele grote klus maar hij kijkt er met plezier op terug. “Het heeft de vereniging goed gedaan”, zegt Henk. Zijn jarenlange inzet voor de vereniging werd afgelopen mei beloond. Henk is nu Erelid van de volleybalvereniging. Hij zal altijd betrokken blijven bij de volleybal maar zijn werkzaamheden staan tegenwoordig op een laag pitje.

Dat wil niet zeggen dat hij stil zit. Henk is altijd bezig met iets voor het dorp. Zoals met de “vrienden van het evenemententerrein Oudleusen”. Tijdens een verjaardag ontstond het idee van een fietstocht van Parijs naar Oudleusen om geld in te zamelen voor het evenemententerrein. Dat lukte. De 6 daagse fietstocht leverde 12.000 Euro op.

Of met het hele dorp kerst vieren door “Kerst rondum de kaerke!” te organiseren. Voor en door het dorp Oudleusen, dat is Henk zijn drijfveer. “Het is leuk om te doen”, zegt hij. “Je inzetten voor de gemeenschap geeft een goed gevoel en het verbroederd”.

Henk wil door zijn inzet ook graag een voorbeeld zijn voor anderen. Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers voor bepaalde taken te vinden. “Het is soms ook wel zwaar, maar de omgang met andere mensen en de inspiratie die je krijgt ná samen een idee uit werken, maken het meer dan de moeite waard. Als je veel en vaak vrijwilligerswerk doet, is het wel fijn dat je gezin je steunt. Henks vrouw zegt dat het niet altijd even makkelijk was maar als ze het resultaat zag, was ze heel blij dat haar man hier aan mee had geholpen.

Henk heeft wel een tip voor anderen. Je moet het gewoon DOEN!!! Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Het geeft voldoening. Soms krijg je ook kritiek. Daar moet je ook tegen kunnen. Je kan er in ieder geval een hoop van leren. Blijf wel altijd praten, niet weglopen. Er is altijd een oplossing. Samen kan je heel veel bereiken.

Henk wenst iedereen die vrijwilligerswerk doet heel veel plezier. En vergeet niet je succes te delen!

Artikel delen: