De brandweer zoekt nog mensen

REGIO – Collega’s gezocht bij de De brandweer: Brandweer Noord- en Oost-Gelderland is onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat. Wij redden mens en dier, verlenen hulp bij ongevallen, bestrijden brand én geven advies over brandveiligheid.

 

Ons werk is zeer veeleisend. We werken met ruim 1.600 collega’s vanaf 56 kazernes in een afwisselende regio met ruim 800.000 inwoners en duizenden bedrijven. Onze organisatie staat midden in de samenleving.

Wij zoeken voor de brandweerposten in onze regio nieuw talent. Benieuwd of brandweerman of -vrouw iets voor jou is? Bekijk dan het filmpje op deze pagina. Overigens, je bent vrijwilliger maar je krijgt voor oefeningen en uitrukken een vergoeding.

Is je interesse aangewakkerd?
Kijk hier voor de contactgegevens van jouw lokale brandweer.

Collega’s bij de brandweer zijn werkzaam in alle beroepsgroepen en komen uit alle lagen van de bevolking. Mensen zonder “bravoure”, die zich betrokken voelen bij hun woon- en werkomgeving en zich daar op een positieve manier voor willen inzetten.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in de woonplaats. Bij de korpsen is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld huisvrouwen of -mannen met nadruk wordt gevraagd om te reageren.
Mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.

Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treedt op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?

Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel
Wat bieden wij?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren!
De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.
De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.
De brandweerposten in onze regio beschikken over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelt de brandweer je uitrukkleding.

Heb je na het lezen van deze informatie interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Stuur een email naar de VNOG onder vermelding van de brandweerpost, je naam en telefoonnummer en volg jouw lokale brandweerpost op Facebook en/of Twitter!

Artikel delen: