Even nablussen - Foto: Wim
Foto: Wim

Even nablussen

DALFSEN – STERREBOS – Afgelopen maandag hebben gasten van de camping (en buren) toen ze de slaap s’middags uit hadden, nog even bij elkaar gezeten om te “nablussen”. Een man of 30 ( ook vrouwen ) hebben om beurten die nacht gewaakt bij de plek waar afgelopen zondag een bosbrandje was. Dat hebben ze zeker niet voor niets gedaan, want was dit niet gedaan, dan had maar zo midden in de nacht de boel weer in de hens kunnen staan.

Want een paar keer kwam het vlammetje toch nog weer om de hoek kijken. Ga er maar van uit dat deze gasten ook een mooie aandeel hebben gehad in het behouden van de prachtige bossen., dat mag best gezegd worden. Daarna is er afgesproken om maandag om 17.00 uur even bij elkaar te komen voor een hapje en een drankje (en natuurlijk wat sterke verhalen, die horen daar ook bij). De drankjes en verschillende hapjes werden aan geboden door de landgoed eigenaar, de campinghouder en het bosrestaurant. Want allen zijn super blij met deze actie van de campinggasten (en buren). En het geeft ook nog een groot saamhorigheidsgevoel, zeker in tijd van nood. Bovendien wordt  de aanwezige gemoedelijke sfeer die er al was, er nóg beter van.

Iedereen heeft straks bij terugkomst thuis natuurlijk wel wat te vertellen, alsof ze bijna in Portugal hebben geblust. Dat geeft niks, achteraf heeft iedereen er een zeer goed gevoel over en daar gaat het ook een beetje om, en het bos is blijven bestaan. Maar laten we ook niet de echte brandweer vergeten, die natuurlijk het grote werk hebben gedaan. Klasse! Gelukkig is nu even het grootste gevaar geweken na die buien van gisteren.

Artikel delen:
Foto 1