Top 5 positie voor Dalfsenaar Ruben Slot - Foto: eigen geleverde foto

Top 5 positie voor Dalfsenaar Ruben Slot

DALFSEN – Top 5 positie voor Dalfsenaar Ruben Slot bij EK Triathlon Glasgow (en winst in Lemelerveld) De 18-jarige Ruben Slot uit Dalfsen deed zaterdag 11 augustus mee met het Europees Kampioenschap sprint Triathlon in Glasgow. Hij kwam uit in de serie Heren 16-19 jaar.

In een sterk Europees deelnemersveld behaalde hij de vijfde plek. Met een krachtig zwemonderdeel wist hij een positie voorin het deelnemersveld te verkrijgen. Door bij het fietsen in het heuvelachtige terrein nog een aantal plaatsen te winnen kwam hij in de top 10 van het deelnemersveld. Na een goed loop onderdeel finishte hij uiteindelijk als vijfde.

De Dalfsenaar is zeer tevreden met zijn Europese top 5 positie.

Dat hij fit is en snel hersteld bleek de dag daarop bij de Sukerbietentriathlon te Lemelerveld waar Ruben zijn titel verdedigde. Hij won met overmacht en wist zijn tijd van vorig jaar met bijna drie minuten te verbeteren.

Ruben Slot hoopt zich begin september nog te kwalificeren voor het EK Cross Triathlon dat medio oktober op Ibiza plaats vindt.