Gemeente Dalfsen zet gasten in het zonnetje: 50 jaar naar Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Gemeente Dalfsen zet gasten in het zonnetje: 50 jaar naar Dalfsen

DALFSEN – STERREBOS – 50 jaar al kamperen Jannie en Ben Stoesser in Dalfsen. Dat is een  hele tijd voor een vast vakantiestekje. Dus de Moeite waard voor wethouder Jan Uitslag en Linda Westerkamp van de gemeente Dalfsen om de familie Stoesser in het zonnetje te zetten. Na een kleine toespraak in een volle zaal van Het Boskamp voor de familie, werd een dinerbon, te besteden bij Het Boskamp, aan de familie overhandigd, namens de gemeente Dalfsen.

Ook de andere aanwezige campinggasten van camping Starnbosch werden door de gemeente getrakteerd op een speciaal “rondje Dalfsen” tijdens de bingo in Het Boskamp, met allemaal leuke prijzen welke betrekking had op Dalfsen.

Vijftig jaar geleden kwam de familie Stoesser op de toenmalige camping Het Boskamp via een oom en tante. Dit beviel de familie zo goed dat ze het jaar er op ook weer tijdens de zomervakantie terug keerde. Het jaar daarop kwam er verandering, er werd overgegaan op een seizoenplaats op een nieuwe plaats op de camping. Deze plek is tot heden vandaag nog niet verlaten door Jannie en Ben Stoesser. Voor hun en de kinderen was het kamperen in Dalfsen bij de familie Schrijver al snel “thuis komen”.

Voor het gezin dat toen in de binnenstad van Amsterdam woonde was Dalfsen natuurlijk werelds. Heerlijk rustig en de kinderen konden overal veilig spelen. Zelfs in de regen lekker in de modder wroeten op het weggetje op de camping. En als dan de andere campinggasten Jannie hier over waarschuwde was de reactie “Laat ze maar lekker gaan; thuis kan dit allemaal niet”. Elk weekend en alle vakantie!s was het gezin in Dalfsen te vinden. Op vrijdag middag werden de kinderen snel uit school gehaald en begon de reis naar Dalfsen. En pas s ’maandagsmorgens vroeg werden de kinderen weer terug gebracht omdat de school weer begon. De kinderen vonden het fantastisch op de camping om bijvoorbeeld “opa Schrijver”, de oprichter van camping Het Boskamp, te helpen met de klusjes op de camping zoals het vuilnis ophalen of helpen bij het gras zeisen. Maar zeker ook voor een rondje op de ponnykar die Opa Schrijver verzorgde. Je betaalde een kwartje voor een ritje naar de Moezenbelt en dan kocht opa Schrijver voor iedereen soms een ijsje bij de Olde Bakker voor vijftig cent.

Maar na alle jaren, zelfs toen de grote stad Amsterdam verruild werd voor het dorp Mijdrecht en de tent inmiddels een caravan was geworden, vermaken Ben en Jannie zich nog steeds uitstekend op de na de naamsverandering nu genoemde camping Starnbosch. “We proberen echt hier nog steeds zo lang mogelijk te zitten”, vertelde Jannie aan Dalfsennet. “Het is hier heerlijk genieten”.  En vele gebeurtenissen en veranderingen in het dorp heeft het gezin mee gemaakt. Het overgaan van diesel naar een elektrische trein. Ombouwen van de blauwe bogen brug. En het grootste plezier van Ben Stoesser, de komst van het pontje over de Vecht. Daar mag hij graag altijd een rondje langs fietsen. Kortom de familie vermaakt zich na vele jaren nog steeds op camping Starnbosch en is ook een echte Dalfsen promotor. Iedereen moet het volgens hun mee gemaakt hebben. Niet te veel natuurlijk want dan kost het onze rust. Onze zoon staat nog zelfs met zijn vrouw naast ons. Gezellig hoor.

Ben grapte tenslotte nog erg blij te zijn nu met het geschenk van de gemeente toch nog een stukje terug te krijgen van de jarenlange betaalde toeristenbelasting. Verder kreeg de Fam. Stoesser van Robbin van Camping Starnbosch een tegoedbon, als straks de caravan in de winterstalling staat, een weekeind dat ze gebruik mogen maken van de jachthut. (een 14 persoon huis) Van de famlie Schrijver van Het Boskamp kwam een flinke bos bloemen tevoorschijn: het zijn gewoon fijne gasten die zich nooit opdwingen, daar kan je het heel lang mee volhouden.

 

 

Er is meer, maar dan een familie de Velde Harsenhorst uit Kampen. Die staan er dit seizoen 40 jaar. Ook die hebben al heel wat meegemaakt. Ook zij beginnen over de ponykar met opa Schrijver. Dat is hen en hun kinderen ook heel goed bij gebleven. Verder weet Diderik alle putten op de camping aan te wijzen. Hij was er altijd als de kippen bij als er veranderingen plaats ging vinden op de camping. Dat trok hem altijd, zal wel komen dat hij zelf ook altijd een buitendienst medeweker bij Stevin is geweest. Ook 40 jaar is een hele tijd. Hun zoon heeft zelfs nog een vrouw opgelopen in de nabijheid van de camping. Dat laatse is veel vaker voorgekomen, heel wat huwelijken zijn onstaan door de aanwezigheid van deze camping en horeca, vooral van in de discotijd, waar honderden mensen op af kwamen op de woensdagavonden in het seizoen..

Foto's 6
Gemeente Dalfsen zet gasten in het zonnetje: 50 jaar naar Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Gemeente Dalfsen zet gasten in het zonnetje: 50 jaar naar Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Gemeente Dalfsen zet gasten in het zonnetje: 50 jaar naar Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Gemeente Dalfsen zet gasten in het zonnetje: 50 jaar naar Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Gemeente Dalfsen zet gasten in het zonnetje: 50 jaar naar Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: