De Spil waar alles om draait houdt open huis - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

De Spil waar alles om draait houdt open huis

NIEUWLEUSEN – Kulturhus De Spil is alles waar het straks in het dorp Nieuwleusen om draait. Zaterdag in ieder geval, want dan houdt het kulturhus open huis. Het ontwerp is van de hand van LKSVDD architecten uit Enschede en Jansman Bouw uit Luttenberg wist het in recordtijd te realiseren.

Tussen tien uur ’s ochtends en vier uur ’s middags kunnen inwoners het gemeenschapsgebouw komen bewonderen en kennis maken met hen die daar werken. Voor zover dat tenminste noodzakelijk is, want het merendeel kent men van De Schakel.

Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Zo kan men in de sporthallen wedstrijden bekijken, meedoen met verschillende sportclinics of een blik werpen op het sportmateriaal. Rondneuzen in de bibliotheek is ook een optie. Zaterdag is dat de plek waar geknutseld en voorgelezen wordt en er verschillende wedstrijden woden gehouden. Bij InteraktContour kan men zich even kunstenaar wanen door zelf met de verfkwast aan de slag te gaan.

Ook het Agnieten College is toegankelijk. In verschillende lokalen wordt er met een knipoog aandacht besteed aan de verschillende vakken. De schoolband treedt op, bezoekers kunnen instrumenten zelf uitproberen en in het technieklokaal worden demonstraties gegeven. Kyra, leerling van de school en bekend van eerdere videovlogs, doet live verslag van wat er zoal de hele dag gebeurt.

Het open huis is ook leuk voor kleine kinderen want er is een speurtocht en er kan worden deelgenomen aan één van de poppenkastvoorstellingen die worden gespeeld in de grootste rijdende poppenkast van ons land. ’s Middags staat de muziek- en theatershow Trapperdetrap geprogrammeerd die wordt gepresenteerd door podiumkunstenaar en zanger Peer de Graaf.

Verschillende verenigingen verzorgen trainingen en wedstrijden en in één van de sporthallen staat ook nog een luchtkussenstormbaan. Er zijn muziekoptredens van Hans van Dongen (MEC Muziekschool) en een proeverij. Daar kan kosteloos worden genoten van een hapje en drankje, verzorgd door de gebruikers van het kulturhus zelf of de leveranciers.

Artikel delen:
Foto 1