Pluk nu de Hop - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Pluk nu de Hop

DALMSHOLTE _ De hoptijd is aangebroken. De hopbellen voor het maken van bier kan geplukt worden. Wij hebben de Cascade en de Centennial hangen. Het gebruik van hop door hobbybrouwers in Nederland is enorm toegenomen. Helaas worden de meeste hopbellen gedroogd en geperst.

De kegels, andere naam voor hopbel,  worden verwijderd uit de planten en in de oven gedroogd tot 8,5-10,5% vocht en daarna tot balen geperst op de boerderijen waar ze worden gekweekt – allemaal binnen enkele uren na het zijn geoogst in het veld. Hopbellen bestaan voor 80% uit water. Als de hop geoogst wordt, moet deze ofwel meteen verwerkt worden, ofwel snel gedroogd worden omdat de hopbellen anders gaan rotten. Dus hobbybrouwer grijp nu de kans om je eigen hop voor je bier te plukken. Neem wel een zak mee om het erin te doen. Maximaal 100 gram per persoon.

 

Adres: Langsweg 31. bel wanneer je wilt plukken 0649602103

 

Ed van der Post

Artikel delen:
Foto 1