Optreden Egerländerkapel in Dalfsen

Optreden Egerländerkapel in Dalfsen

DALFSEN – STERREBOS –  Daverend optreden Egerländerkapel `Die Hattemer Musikanten`  in Dalfsen. Op zondag 23 september a.s. zal het Egerländerkapel `Die Hattemer Musikanten` een prachtig binnen optreden verzorgen bij Het Boskamp aan de Sterrebosweg in Dalfsen.

Het kapel welke uit ruim 20 mensen bestaat (waaronder ook een Dalfsenaar), zal om 14.30 uur van start gaan. U hoeft geen entree te betalen, wel gaat er weer de pet rond om de kosten te drukken. Het optreden zal binnen zijn omdat het buiten te koel en vochtig is.

Die Hattemer Musikanten is een Egerländerkapel uit Hattem en speelt voornamelijk böhmische blaasmuziek. De relatief jonge kapel die opgericht is in 2012 en treedt jaarlijks meerdere keren op. De leden vinden hun oorsprong in de Hattemse muziekverenigingen Ontwaakt en fanfarekorps Ons Genoegen.

De kapel is begin 2011 ontstaan door een initiatief van Auke Schoonhoven en Anton ten Have. Zij zijn van vroeger uit al aanhanger van de Egerländer muziek, vroeger gespeeld door met name Ernst Mosch. Al langere tijd liepen zij met het idee rond om een eigen Egerländerkapel op te richten. Daarom besloten zij om met Egerländer liefhebbers van arbeiders muziekvereniging Ontwaakt en het fanfarekorps Ons Genoegen een kapel samen te stellen en een concert te organiseren. Dit concert vond dan ook plaats op 19 maart 2011 in de Triangel in Hattem. Het resultaat was daar, een volle zaal met een enthousiast publiek.

Na het eerste concert werd er geëvalueerd. De inmiddels enthousiaste muzikanten besloten dan ook om door te gaan en meer optredens te plannen.

Dus, komt dat zien, op zondag 23 september a.s., bij het Boskamp in Dalfsen, waarbij de gezelligheid er zeker weer in zit!

Partycentrum Het Boskamp
Sterrebosweg 2
7722 KG Dalfsen
0529 – 431712
www.hetboskamp.nl

Artikel delen:
Foto 1