Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 37 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 37

DALFSEN – Het eerste team speelde maandagavond haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen en wel tegen D.O.S. 3 uit Hattem. Evert Hulleman opende tegen Bennie van Rijssen. Twee spelers de goed aan elkaar gewaagd zijn. Halverwege deze partij stond de stand nagenoeg gelijk met een licht voordeel voor Hulleman. In de 24e beurt was de stand 38 voor van Rijssen en 56 voor Hulleman.

 

Maar in de 25e en voorlaatste beurt sloeg van Rijssen genadeloos toe. Hij maakte een prachtige serie van 33 en kwam daarmee op 71 caramboles. Hulleman maakte er nog 4 maar in de laatste beurt maakte van Rijssen zijn 75 te maken caramboles vol en in de nastoot miste Hulleman. Hij kwam 10 caramboles tekort, zijn moyenne bedroeg 2.307 en de hoogste serie was 8. En het leverde hem 8 winstpunten op.

Tweede man Harry Onderdijk speelde tegen Gerard Liefers. Net als in de eerste partij zag het ernaar uit dat Onderdijk in deze partij de betere van Liefers was. In de eindfase kwam hij sterk terug. Hij moest nog 4 caramboles maar Onderdijk had voldoende marge opgebouwd om in de 24e beurt zijn 70ste en laatste carambole liet aantekenen, wat voldoende was om ook 12 winstpunten binnen te halen voor zijn team. Hij speelde met een moyenne van 2.916 en maakte een hoogste serie van 12. Liefers kreeg 9 winstpunten. De laatste partij ging tussen Evert Jan Holsappel en Albert Heideveld. Holsappel moest 60 en Heideveld 55 caramboles maken. Tot de 14e beurt ging het aardig gelijk op (stand was 35 tegen 32) maar toen miste Holsappel in een aantal volgende beurten terwijl Heideveld bleef scoren. Ondanks de mooie serie van 13 die Holsappel in de 20e beurt scoorde was het toch Heideveld die in zijn laatste beurt met 4 caramboles zijn 55 die hij moest maken op het scorebord staan. Een fraaie en spannende partij die Holsappel 9 en Heideveld 12 winstpunten opleverde. Holsappel speelde met een gemiddelde van 2.52. Uitslag 29 – 33 voor D.O.S. 3

 

Het tweede speelde uit tegen De Pomerans 2 in Zwolle-Dieze. Slecht spelen maar toch winnen. Dat overkwam Rein Smit in zijn partij tegen Jan Bergman. Smit moet 49 en Bergman 51 caramboles maken maar daar hadden ze 38 beurten voor nodig om uit te maken wie uiteindelijk winnaar zou worden. Bij Bergman liep het nog slechter dan bij Smit. Bergman bleef hangen op 38 gemaakte caramboles en dat waren er dus 13 te weinig. Hij kreeg 7 winstpunten. Smit speelde met een voor hem te laag gemiddelde van 1.289. In de tweede partij die ging tussen Jan Lindeboom en Ab Schreuder liep het veel beter. Schreuder maakte twee keer een mooie serie van 10 en dat tikt aan. Lindeboom bleef ook regelmatig scoren maar in de 16e beurt was het Schreuder die zijn 45 te maken caramboles bij elkaar had wat neer kwam op een fraai moyenne van 2.812. Ook de cijfers van Lindeboom mochten er zijn. Zijn gemiddelde was 2.312 maar hij kwam 12 caramboles tekort. En dat leverde dan weer niet meer dan 7 winstpunten op. Maar net als de vorige week was het Albert Holsappel die in zijn partij tegen Ton Bourgonje voor de winst van zijn team zorgde. Bourgonje werd helemaal van de tafel gespeeld want Holsappel had maar 25 beurten nodig toen hij zijn 45 te maken caramboles op het bord had staan. Zijn moyenne bedroeg 1.800 en hij maakte ook nog eens een mooie serie van 12. Bourgonje kwam niet verder dan 10 gemaakte caramboles terwijl hij er 35 moest maken en dat levert dan niet meer dan twee winstpunten op. Uitslag: 21 – 31 voor De Trefkoele 2.

 

Woensdagavond was het de beurt aan het derde team. Zij speelden thuis tegen De Brouwerij uit Nieuwleusen. En het werden alle drie spannende partijen. Eric Analbers opende als eerste man tegen Jan Willem Brinkman. Een geheel gelijk opgaande partij. In de voorlaatste en 25e beurt moesten beiden nog één carambole. Brinkman maakte hem, maar in de nabeurt miste Analbers. Zijn moyenne bedroeg 1.461 en zijn hoogste serie was 8. Hij werd beloond met 9 winstpunten. De tweede partij ging tussen Henk Krol en Henk Brinkman. Een kopie van de eerste partij. Halverwege de partij was de stand nagenoeg gelijk: 20 tegen 21. In de 30e beurt maakte Krol 1 carambole en dat was er net één te weinig om de winst te pakken. Want in de 32e beurt was het Henk Brinkman die als eerste zijn 45 te maken caramboles bij elkaar had. Krol zijn gemiddelde was 1.125 en dat leverde hem toch 9 winstpunten op. In de slotpartij speelde Roelof Bergman tegen Jannie Brinkman-Evertsen. Bergman, die net als Jannie Brinkman 37 caramboles moest maken, wist zijn partij wel winnend af te sluiten.

 

In de 16e beurt stond Bergman ruim voor. Hij had 27 op het scorebord staan terwijl Jannie Brinkman nog niet verder was dan 16. Maar het duurde tot de 23e en voorlaatste beurt dat Bergman weer eens drie caramboles mocht laten bijschrijven. Wat Bergman daarvoor niet lukte, lukte hem wel in de laatste en 24e beurt. Hij maakte 7 caramboles en had daarmee zijn 37 te maken caramboles bij elkaar. Zijn moyenne bedroeg 1.541 en zijn hoogste serie was 7. Ondanks deze fraaie winst was het toch de Brouwerij die met de teamwinst naar huis ging. Jannie Brinkman miste 8 van de 37 door haar te maken caramboles maar dat leverde toch nog 7 winstpunten op. Uitslag: 30 – 31 voor De Brouwerij 2.

 

Het vierde speelde uit tegen De IJssel 2 in Kampen. Erik Analbers speelde in de openingspartij tegen Bertus Krabbe. Analbers kreeg te weinig goede aanspeel mogelijkheden om er een mooie partij van te maken. Zijn tegenstander scoorde per beurt steeds enkele caramboles en het was dan ook in de 24e beurt dat Krabbe zijn 37e carambole liet aantekenen en daarmee de 12 te verdienen winstpunten voor zijn team binnenhaalde. Analbers maakte nog wel een mooie serie van 10 maar kwam toch 10 caramboles tekort deze avond. Zijn moyenne was 1.208. Beter verging het Gerard Verhaar. Hij had 28 beurten nodig toen hij zijn 37e en laatste te maken carambole liet noteren. Zijn moyenne was: 1.351 en zijn hoogste serie 5. Tegenstander Jelte Sijtsma kwam helemaal niet in zijn spel en moest genoegen nemen met 17 gemaakte caramboles van de 35 die hij moest maken. En daarvoor kreeg hij niet meer dan 4 winstpunten. Laatste man Joop van Eldik kon zijn niveau van de vorige week niet nog eens op het groene laken laten zien. Hij bleef in zijn partij tegen Bert Wonnink steken op 21 van de 31 die hij moest maken. Het moyenne van van Eldik bedroeg 0.840 en hij kreeg dan ook niet meer dan 6 winstpunten. Uitslag 25 – 28 voor De IJssel 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1