Brandweer bedankt! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Brandweer bedankt!

DALFSEN – Afgelopen zaterdag ging de opening van de verbouwde gemeentewerf gepaard met een opendag van de brandweer. We hebben thuis inmiddels de eerste ontruimingsoefening gedaan … Een kort verslag.

Afgelopen zaterdag ging de opening van de verbouwde gemeentewerf gepaard met een opendag van de brandweer. Een zeer leuk georganiseerde informatieve middag kan ik wel zeggen! Ik dacht: daar kunnen de kleine mannen nog iets van leren. Een beetje opvoeden.

Ik was daar o.a. samen met mijn zoontje (6) en een vriendje. Natuurlijk eerst van de hoge glijbaan, omhoog via een touwladder en dat 10 keer. Daarna tijd voor de speurtocht en … een demo van de brandweer. Twee auto’s op elkaar geklapt, zo voor de deur! Een bestuurder, het slachtoffer, zat nog in de auto. Het slachtoffer kon er gelukkig bij lachen, zodat de kinderen konden zien dat het niet echt was. Maar wat wel echt was: het dak werd er ‘even’ af geknipt. Indrukwekkend zo’n blikopener!

Na een rondje van de jongens in de brandweerwagen, ging ik er met de kleine mannen eens rustig bij zitten in de geprepareerde huiskamer. Kopje thee erbij (zie foto) en toen … rook … het licht viel uit … donker … De jongens moesten de weg naar buiten zoeken. Dat ging goed. Maar hoe is dat thuis? Er volgde een uitgebreide toelichting over het belang van een rookmelder en het vinden of kennen van je route naar buiten. Onze rookmelder is leeg / defect en een nieuwe? “… komt nog wel …”- kent u het?
Bij mijn zoon heeft de demo en uitleg in ieder geval indruk gemaakt. Er moest vanmorgen wel geoefend worden. “Ja, want dat is heel belangrijk”, had de brandweer gezegd. Enfin, de brandmelder hangt en de eerste ontruimingsoefeningen met blinddoek zijn gehouden! En om eerlijk te zijn: ik moet hem eigenlijk wel gelijk geven. Over opvoeden gesproken ;).

Jongens bedankt!

Foto's 4
Brandweer bedankt! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Brandweer bedankt! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Brandweer bedankt! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: