Vechtdal benoemd tot een van de leukste, onontdekte natuurparken in Nederland

Vechtdal benoemd tot een van de leukste, onontdekte natuurparken in Nederland

VECHTDAL – Nederland telt heel veel natuurgebieden en parken. Denk bijvoorbeeld aan de Biesbosch of de Veluwe. Hier in Overijssel hebben we het prachtige Vechtdal, dat onder de meeste Nederlanders minder bekend is. Toch werd dit gebied door de reisspecialist TravelBird verkozen als een van de vier leukste onontdekte natuurgebieden van het land, klik hier voor de top 4. De hoogtepunten van Vechtdal worden uitgelicht.

Voor een bezoek aan een natuurgebied hoef je dus niet ver van huis. Met name wordt de diversiteit van het park benoemd; het brede aanbod van activiteiten dat er te vinden is en de vele bezienswaardigheden die je door het gehele park kunt vinden.

Ook wordt er aandacht besteed aan de verschillende horeca ondernemingen in het gebied. Echter is er nog veel meer te doen dan op een terrasje zitten; de verschillende musea en landgoederen in Vechtdal, die zeker een bezoekje waardig zijn, worden in de top 4 uitgelicht. Als culturele hoogtepunt van het park wordt het openluchtmuseum, Kunstwegen, genoemd. Het wordt met name ter sprake gebracht omdat het zo’n brede selectie aan beeldhouwwerken van internationale en nationale kunstenaars heeft.

Het educatieve aspect van het park wordt ook beschreven; er wordt benadrukt hoe de verschillende streekmusea het verhaal van het park in relatie tot rivier De Vecht vertellen. Aan activiteiten komen we hier ook niet tekort. TravelBird schrijft over de verschillende activiteiten die er te doen zijn zoals: mountainbiken door het park of varen over de Vecht.

Naast de verschillende activiteiten wordt er benoemd hoe je hier volledig tot rust kan komen door een dag in het park te besteden of in een van de omliggende hotels, B&B’s of vakantieparken te verblijven. De plaatselijke bierbrouwerij Mommeriete wordt ook genoemd; dit is de kleine familie brouwerij waar verschillende type bieren en bijzondere producten worden gebrouwen. De Scheerse Tripel is er een die genoemd wordt, overigens is hun eigen gemaakte bierkaas en bierpaté ook het proberen waard.

Tot slot zijn de meerdere aangename horecabedrijven in de omgeving een pluspuntje. Het aanbod van verschillende terrassen en cafés worden gewaardeerd. De culinaire restaurants, met een Bib Gourmand of Michelinster in onze omgeving worden geprezen. Met name De Librije wordt gehighlight in het artikel. Al met al, heeft het Vechtdal een welverdiende tweede plek weten te verkrijgen op de lijst van leukste, onontdekte natuurpark.

Voor meer informatie over natuurgebied Vechtdal: https://www.vechtdaloverijssel.nl/

Foto: Beeldbank.marketingoost.nl © Marketing Oost

Artikel delen: