Integratiediner 2018 in Trefkoele+ volgeboekt

Integratiediner 2018 in Trefkoele+ volgeboekt

DALFSEN – Tijdens -alweer- het derde Nationaal Integratiediner, op donderdag 11 oktober 2018 in Dalfsen, koken dertien koks met verschillende achtergronden in Trefkoele+ prachtige gerechten met elkaar en voor ruim 120 gasten.

Het beloofd weer een gezellige avond te worden waar op een ontspannen en smakelijke manier elkaars cultuur en achtergrond ontdekt kan worden waardoor we elkaar beter kunnen leren kennen en begrijpen.

Eten verbindt, het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol en achter ieder gerecht zit een verhaal. Dat brengt vaak hele andere onderwerpen op tafel dan op de werkvloer. Aan tafel bij het Nationaal Integratiediner ontdekken mensen dat ze misschien wel heel veel verschillen van elkaar, maar dat zij ook veel overeenkomsten hebben.

En mensen ervaren dan al snel dat verschillen niet eng zijn, maar juist interessant. Want verschillen leiden tot andere inzichten en nieuwe ideeën. Nieuwe ideeën leiden op hun beurt weer tot verbeteringen, daarom luidt het motto van het Nationaal Integratiediner ook als volgt: “het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.”
Met de opgave van 120 gasten hebben we onze maximale limiet bereikt en moeten we helaas de inschrijving stoppen.

Artikel delen: