Zonneparken

DALFSEN – (Ingezonden bericht) Ook in de gemeente Dalfsen hebben we te maken met initiatiefnemers van zonneparken, grondeigenaren worden actief benaderd door tussenpersonen met de vraag mee te werken aan de realisatie van zonneparken. Achter de schermen word er gewerkt aan grootschalige projecten  die variëren in grote tussen de 4 en 20 hectare.

Waarbij de gemeente word verzocht medewerking te verlenen aangaande de bestemmingplanwijziging en tevens hier beleid op te maken.

Natuurlijk is het zo dat het gebruik van fossiele brandstoffen steeds meer onder druk staat. Maar om nu ons mooie Vechtdal  vol te leggen met Zonne industrieparken is denk ik een wat te overhaastige beslissing. Als ik om mij heen kijk zie ik vele daken …maar 90 % is nog niet voorzien van zonnepanelen. Veel innovatie is er op dit moment aangaande alternatieve energie bronnen .

Navraag bij de ambtenaar van de gemeente blijkt dat de  gemeente inmiddels wel beleid en randvoorwaarden heeft gesteld  aangaande voorgaande ontwikkeling. Maar feit is ook dat inmiddels ook beleid is om de mogelijkheid te scheppen binnen de voorgenoemde randvoorwaarden om 600 ha buitengebied op te offeren voor industriële zonneparken !!!!

Is dit wat wij willen in de gemeente Dalfsen  ????

Grond is schaars in Nederland zo ook in Dalfsen …en vooral laten we zuinig zijn op ons mooie Vechtdal.

 

 

 

Artikel delen: