Gezocht: gewone mensen voor bijzondere kinderen

Gezocht: gewone mensen voor bijzondere kinderen

DALFSEN – Als kinderen en jongeren tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen en er geen opvangmogelijkheden in de buurt zijn, betekent dit dat ze verder weg worden geplaatst in een vreemde omgeving en naar een andere school moeten. Zoveel veranderingen zijn niet wenselijk en daar willen Trias, Timon en de gemeente Dalfsen graag verandering in brengen. De oplossing? Meer pleegouders.


Daarom houden de drie partijen dinsdag 9 oktober in het gemeentehuis een vrijblijvende informatiebijeenkomst over pleegzorg. Daar vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, alsmede het opleidingstraject en de ondersteuning en deskundigheidsbevordering die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden.

“Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking”, aldus Eric Lieben van Trias Pleegzorg. “Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Wethouder Jan Uitslag vindt het belangrijk dat er in binnen de gemeente Dalfsen aandacht aan wordt besteed, “want”, zo zegt hij, “we willen jongeren in een zo’n stabiel mogelijke leefomgeving laten opgroeien. En als je dan al tijdelijk uit huis moet, dan is het wel zo prettig als je binnen je eigen gemeente terecht kunt.”

De informatiebijeenkomst is dinsdag 9 oktober in het gemeentehuis. Aanvang: 19.30 uur. Nieuwsgierig? Meldt u dan aan via voorpleegouders@trias-groep.nl.

Video 1
Video: Pleegouderschap
Artikel delen: