Kinderen  op bezoek bij illustrator Medy Oberendorff. - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Kinderen op bezoek bij illustrator Medy Oberendorff.

HOONHORST – DALFSER EMMEN – Kinderen St. Cyriacus en A. Baron van Dedem op bezoek bij illustrator Medy Oberendorff. Leerlingen uit groep 3-4 van de scholen St. Cyriacus en A. Baron van Dedem kregen, in het kader van de Kinderboekenweek, bezoek van illustrator van kinderboeken Medy Oberendorff.

 

Kinderboeken, het thema “Vriendschap” en dierendag kwamen bijeen in het Anjerpunt in Hoonhorst waar de bekende Nederlandse illustrator de kinderen boeiend vertelde, en liet zien, hoe ze van elke tekening iets  bijzonders maakt. Ook las de Haagse tekenaar met Brabantse tongval voor uit het bekende prentenboek “Johannes de parkiet”, die zij heeft voorzien van haar prachtige tekeningen.

 

Johannes de Parkiet, één van de boeken van de uit Ommen afkomstige theatermaker, liedjes- en kinderboekenschrijver Mark Haayema,  is gekozen tot één van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2018, met als thema ‘Vriendschap’- Kom erbij!

 

Het bezoek van Medy Oberendorff aan de kinderen van de twee basisscholen is mogelijk gemaakt door de inzet van docent Hugo van den Ende van de Katholieke Pabo Zwolle.

 

“Gijs heeft een prachtig vogelverblijf gebouwd, van gaas en hout. De volière heeft ruimte genoeg voor wel honderd vogels. Minstens. Maar zoveel heeft hij er nog niet. Nog niet. Geen eendje, maar een parkiet. Johannes de parkiet. Johannes raakt snel gewend aan zijn nieuwe verblijf. Maar dan komen er nieuwe vogels ‘zijn’ volière bewonen. Johannes vindt het allemaal maar niks! Zal hij hier ook aan kunnen wennen of is er een vriendschap met deze vreemde vogels onmogelijk?”

 

Foto's 2
Kinderen  op bezoek bij illustrator Medy Oberendorff. - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: