Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 41 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 41

DALFSEN – Het eerste team doet het prima in de C2 klasse van de KNBB. Ook maandagavond wist het team de thuiswedstrijd tegen de Kolonie 3 uit Wilhelminaoord weer met winst af te sluiten. Harry Onderdijk startte in de openingspartij tegen Jan Pals.

 

Onderdijk is op grond van zijn goede spel in de voorgaande wedstrijden eerste man van het team geworden. Hij had ook deze avond niet meer dan 19 beurten nodig toen hij zijn 70 te maken caramboles al op het scorebord had staan. Na 10 beurten had hij al 59 caramboles gemaakt waaronder een serie van 14, eentje van 11 en twee van 10. Pals was kennelijk onder de indruk van het goede spel van Onderdijk want hij twijfelde bijna bij iedere stoot en na 19 beurten kwam hij niet verder dan 20 van de 55 caramboles die hij moest maken. Onderdijk speelde met een gemiddelde van 3.68 en zijn hoogste serie was dus 14.

 

Pals moest het doen met 3 wedstrijdpunten. In de tweede partij moest Evert Hulleman (70 te maken caramboles) het opnemen tegen Harm Liemburg (55 te maken caramboles). Halverwege de partij stond het 39 voor Liemburg en 40 voor Hulleman. Vanaf dat moment gingen beiden voor de volle winst. Er werden mooie caramboles gemaakt. Hulleman maakte een paar mooie series, eentje van 7 en eentje van 12. Toen kwam de druk er op want in de 54e beurt moest Liemburg nog 1 carambole en Hulleman nog 10. Maar in de laatste en 24e beurt maakte Liemburg met één carambole zijn 55 compleet. Hulleman maakte nog wel een serie van 8 maar in zijn nabeurt miste Hulleman en bleef daarmee steken op 68 gemaakte caramboles. Zijn gemiddelde was 2.833. Dus 12 winstpunten voor Liemburg en 9 voor Hulleman.

 

In de derde partij die gespeeld werd nam Wim Flierman (60) het op tegen Willem Jubbega (55). Na een aarzelend begin kwam Flierman goed op stoot. Maar met tegenstander Jubbega lukte het voor geen meter. Hij miste veel caramboles, ook die normaal niet te missen zijn. Flierman had daar weinig last van. Hij scoorde met regelmaat zijn caramboles en na 28 beurten had hij met o.a. een mooie serie van 9 zijn 60 te maken caramboles op het scorebord staan. Zijn moyenne was 2.14. Jubbega kwam niet verder dan 21 gemaakte caramboles en dat waren er 34 te weinig en hij kreeg dan ook niet meer dan 3 wedstrijdpunten. Uitslag 33 – 18 voor De Trefkoele 1.

 

Voor het tweede team stond er een uitwedstrijd tegen H.B.C. 3 in Hoogeveen op het programma. Een prachtige eigen biljartaccommodatie met een perfecte verlichting boven de biljarttafels. En aan de wanden super moderne scoreborden waarin de gegevens van alle KNBB spelers op bondsnummer zijn opgenomen met hun moyennes en het aantal te maken caramboles. Maar al dat moois bracht kennelijk te weinig inspiratie op om ook tot super goed spel te komen. Rein Smit opende tegen Chris van der Straat. Na een aarzelend begin kreeg Smit meer grip op de ballen en wat hem wel lukte, daar ging er juist bij Straat heel veel mis. Na 25 beurten had Smit zijn 49 te maken caramboles op het fraaie scorebord staan waarop ook af te lezen was dat zijn moyenne 1.960 bedroeg en hij een hoogste serie van 8 had gemaakt.

 

Van der Straat kwam niet verder dan 24 van de 43 die hij moest maken. En daarvoor kreeg hij 5 wedstrijdpunten. In de tweede partij speelde Jan Lindeboom tegen Kees van Bruggen. Beiden hadden moeite hun caramboles te maken. Veel van die net niet ballen en er bleef nagenoeg geen goede aanvangsstoot over om tot een serie te komen. Na 34 beurten was het van Bruggen die de winnende carambole maakte. Zijn gemiddelde was 1.147 en Lindeboom kwam dicht bij de 49 die hij moest maken maar kwam er toch drie tekort. Zijn moyenne was 1.352 en hij kreeg 9 wedstrijdpunten. In de derde partij speelde Albert Holsappel tegen Dirk Schaafsma. Maar wat Holsappel de laatste wedstrijden wel lukte, namelijk zorgen voor de teamwinst, lukte hem deze avond in het geheel niet. Kortom, hij had een off-day. Van de 45 die hij moest maken miste hij er 19 en moest genoegen nemen met slechts 5 wedstrijdpunten. Schaafsma pakte na 34 beurten wel 12 winstpunten toen hij zijn 35 caramboles bij elkaar had. Uitslag 29 – 26 voor H.B.C. 3

 

Het derde team speelde ook een uitwedstrijd en wel tegen B.V.V. ’94 in Vollenhove. In de openingspartij moest Eric Analbers (39) het opnemen tegen Johan Mansveld (60). Wel klasse verschil zo te zien, maar wel overbrugbaar denk je dan. Maar Johan Mansveld was in topvorm deze avond en dan is het moeilijk daar tegen op te boksen. Mansveld had maar 20 beurten, waaronder een met een serie van 13, nodig om zijn 60 bij elkaar te stoten. Een prima partij en Analbers kon daar weinig tegenover stellen. Hij kwam 21 van de 39 die hij moet maken tekort en dat leverde hem niet meer dan 4 wedstrijdpunten op. Het was de avond van de Manvelds want in de tweede partij tussen Jaap Mansveld en Henk Krol was de eerste ook al in goeden doen. Want hij had na 23 beurten zijn 35 te maken caramboles al bij elkaar en speelde dus met een voor hem goed gemiddelde van 1.521.

 

Krol kon daar weinig tegen in brengen. Hij maakte nog wel een mooie serie van 7 maar bleef steken op 19 gemaakte caramboles en dat waren er 22 te weinig. Hij kreeg 5 wedstrijdpunten. In de laatste partij was het Roelof Bergman die de eer van zijn team hoog hield. Na 33 beurten had hij in zijn partij tegen Henk van de Berg 37 caramboles gemaakt en won daarmee toch nog 12 wedstrijdpunten. Bergmans gemiddelde was 1.121 en zijn tegenstander miste 15 van de 35 die hij had moeten maken. En dan krijg je niet meer dan 5 wedstrijdpunten. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende keer beter. Uitslag 29 – 21 voor B.V.V. ’94.

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1