Nieuwe Buurtbus tussen Lemelerveld en Raalte

Nieuwe Buurtbus tussen Lemelerveld en Raalte

LEMELERVELD – Laten we er samen voor zorgen dat er een OV verbinding tussen Lemelerveld en Raalte blijft bestaan! Een initiatiefgroep uit Lemelerveld is met man en macht bezig om via een nieuw op te zetten Buurtbus de OV verbinding met Raalte vanaf 17 februari (nieuwe dienstregeling) te behouden.

Op dinsdag 6 november vindt een informatiebijeenkomst plaats in het Kulturhus. U bent van harte welkom.

 

Wanneer op 17 februari 2019 de nieuwe dienstregeling van het OV in Overijssel ingaat, rijdt de lijndienst Dalfsen-Raalte niet verder dan tot Lemelerveld. Het traject naar Raalte zal dan komen te vervallen. Om Lemelerveld ook vanaf Raalte via het OV te kunnen bereiken wordt een Buurtbuslijn opgezet. Een nieuwe Buurtbusverbinding kan alleen van start gaan bij voldoende nieuwe vrijwillige chauffeurs.

 

Een Buurtbus is een bus voor 9 personen, gereden door een vrijwilliger, die volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. De route wordt uitgestippeld door het bestuur van de Buurtbus samen met vervoersdeskundigen van de Provincie en Keolis. De Buurtbus tussen Lemelerveld en Raalte kan alleen van start gaan wanneer voldoende vrijwilligers zich melden om de bus te rijden (rijbewijs B is voldoende). Er wordt gereden via een van te voren vastgesteld rooster in diensten van 3 uur. Een maand van te voren is er een mogelijkheid aan de planner door te geven wanneer u beschikbaar bent. Daarnaast worden diensten ok altijd onderling geruild, indien er onverwacht iets tussen komt.

 

Let op: Informatieavond

Op dinsdag 6 november vindt er om 19.30 uur een informatieavond plaats in het Kulturhus de Mozaïek te Lemelerveld. Belangstellenden voor de Buurtbus (zowel voor gebruik van de Buurtbus als mensen die zich als chauffeur of anderszins willen gaan inzetten) worden van harte uitgenodigd om de avond bij te wonen. Er wordt info gegeven over het reilen en zeilen van een Buurtbus door zowel de Provincie en buurtbusvereniging Salland. Tevens is er de mogelijkheid om aan te melden voor chauffeur.

Kunt u niet komen, maar wilt u wel aangeven iets te willen betekenen voor de nieuwe Buurtbuslijn, stuur dan een mail naar Karin Köster, info@indeweer.nl  of bel: 06 36157855

 

Laten we er samen voor zorgen dat er een OV verbinding tussen Lemelerveld en Raalte blijft bestaan!

Artikel delen: