Meer over de benoeming - Foto: Wim
Foto: Wim

Meer over de benoeming

DALFSEN – Nieuwe burgemeester voor Dalfsen is dus  Erica van Lente. Vanavond is in een bijzondere gesloten raadsvergadering Erica van Lente de nieuwe burgemeester van Dalfsen gekozen. Jos Ramaker als nestor en plaatsvervangend voorzitter van de raad heeft de gesloten vergadering geleid en hierna in een openbare vergadering kon hij aangeven dat er een besluit is genomen welke zal worden voorgedragen aan de minister van Binnenlandse zaken.

 

Het hele proces is geheel volgens de voorschriften vertrouwend verlopen. Dit was nodig nadat Burgemeester Han Noten had aangegeven dat hij stopt als burgemeester. De raad moest op zoek naar een nieuwe burgemeester en daarvoor is er een profielschets opgesteld.

De vertrouwenscommissie onder voorzitterschap van Luco Nijenkamp kon melden dat er 46 kandidaten zijn geweest die op de functie van burgemeester van Dalfsen hebben gereageerd. Tijdens het proces  bleven steeds minder kandidaten over welke aan de profielschets voldeden.

Vanavond was het dan zover om uit de  twee laatste kandidaten tot een besluit te komen voor 1 kandidaat die zal worden voorgedragen. Dit is dus geworden Erica van Lente.

Jos Ramaker kon melden dat de verwachting is dat de nieuwe burgemeester medio februari 2019 kan worden geïnstalleerd.

Hij dankte de vertrouwenscommissie en de inwoners van Dalfsen en feliciteert Dalfsen met de 1e vrouwelijke burgemeester.

WvdV

 

Foto's 3
Meer over de benoeming - Foto: Wim
Foto: Wim
Meer over de benoeming - Foto: Wim
Foto: Wim
Artikel delen: