Plog- en zaaglocatie Natuurwerkdag Lemelerberg - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Plog- en zaaglocatie Natuurwerkdag Lemelerberg

LEMELERBERG – Plog- en zaaglocatie Natuurwerkdag Lemelerberg. Zin in een dagje boompjes zagen op de heide of zwerfvuil opruimen? Doe mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op zaterdag 3 november vindt voor de 18e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats met als thema ‘Groen en Gezondheid’.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via natuurwerkdag.nl. Op veel locaties zijn speciale activiteiten, dit jaar op de Lemelerberg aandacht voor ploggen. Daarnaast is er ook voor kinderen en jongeren van alles te beleven. Meld je, alleen of samen met buren, vrienden of familie, aan voor een dagje buiten werken, met na afloop een kop lekkere soep van Landschap Overijssel. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle locaties.

 

In Overijssel zijn inmiddels meer dan 55 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen waarvan twee op de Lemelerberg.

 

Ploggen
Wil jij ook iets terug doen voor het landschap, terwijl je een mooie route wandelt? Landschap Overijssel organiseert dit jaar voor het eerst een plog-locatie op de Natuurwerkdag. De bedoeling is dat je tijdens het wandelen op één van de bestaande routes op de Lemelerberg afval opruimt, ook wel ploggen genoemd. Je krijgt met je groepje een vuilniszak en vuilprikkers mee en ruimt tijdens je wandeling alles wat de “Bosvarkens” zo door de tijd heen hebben achterlaten op. Er zijn meerdere routes te wandelen vanaf het startpunt ‘Dalmsholte’. Kijk op natuurwerkdag.nl voor de verschillende afstanden.

Zagen op de heide
Dit jaar wordt er ook weer gezaagd op de heide van de Lemelerberg. Opslag van grove dennen mogen verwijderd worden zodat de heide en vooral jeneverbes niet overgroeid raken met bos. Niet alleen de heide profiteert daarvan, maar ook dieren zoals nachtzwaluwen en zandhagedis. Op deze locatie worden speciale activiteiten voor kinderen en jongeren aangeboden. De dag wordt afgesloten met ouderwetse snert en roggebrood. Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl.

Foto 1
Artikel delen: